PLDM a părăsit şedinţa Parlamentului!

Deputații PLDM au părăsit ședința Parlamentului, după ce celelalte fracțiuni nu au acceptat anunțarea unei pauze pentru o săptămână.

Potrivit liberal-democraților, această pauză era necesară pentru ca și premierul Valeriu Streleț să poată veni la ședință pentru a prezenta raportul, iar Consiliul Alianței să se întrunească în ședințe pentru a discuta chestiunile politice.

Celelalte fracțiuni parlamentare s-au pronunțat împotriva acestei solicitări, iar PD și PL au propus să fie votate mai multe proiecte de acorduri, inclusiv cel de împrumut cu România, după care să fie anunțată pauza. Democratul Marian Lupu a propus votarea a cel puțin 4-5 proiecte „care nu țin de animozitățile partidelor politice”, cum ar fi ratificarea Acordului programului EMPARD, asistența rambursabilă și nerambursabilă din partea României și altele.

“Ratificarea acestor acorduri, banii veniți din București, ar fi soluția corectă. După asta, dacă Parlamentul susține, amânăm pentru săptămâna viitoare”, a spus la rândul său, liberalul Mihai Ghimpu.

Comunistul Vladimir Voronin a răspuns într-un mod mai ingenios: ”Eu îl susțin pe Iurie Țap, care a cerut o pauză, doar că nu până săptămâna viitoare, dar pe 15 ani, până va reveni Filat”.

Pe de altă parte, vicepreședintele PLDM, Vadim Pistrinciuc, a insistat ca ședința să fie amânată, iar acordurile să fie votate și în prezența premierului Valeriu Streleț, întrucât ar urma să fie făcute și anumite „rectificări bugetare”.

Totuși, propunerea PLDM a fost votată doar de către deputații liberl-democraţi, care imediat au părăsit sala de ședințe după procedura de vot.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.