Pavel Filip: Cei care finanţează protestele împotriva lui Plahotniuc sunt cei care pe vremuri au făcut afaceri cu el

Premierul Pavel Filip recunoaşte că îl cunoaşte din vremea studenţiei pe colegul său de partid Vlad Plahotniuc şi susţine că imaginea acestuia a fost denigrată „de cei care pe vremuri au făcut afaceri cu el, au creat televiziuni, au creat non-stop pentru denigrarea acestui om”.

„Vlad Plahotniuc este prim-vicepreşedintele Partidului Democrat, eu sunt unul dintre vicepreşedinţi. Asta e legătura noastră pe platforma de partid. Am făcut aceeaşi universitate, dar la facultăţi diferite, ne cunoaştem de mult, a declarat Pavel Filip într-un interviu la postul de televiziune Digi 24.

În acelaşi interviu, fiind întrebat despre rolul lui Vlad Plahotniuc în criza de la Chişinău, premierul Pavel Filip a menţionat că Plahotniuc este un om care s-a preocupat mai puţin de imaginea sa.

„Cei care finanţează protestele împotriva sa sunt cei care pe vremuri au făcut afaceri cu el, au creat televiziuni, au creat non-stop pentru denigrarea acestui om”, a declarat premierul.

Pavel Filip a spus că în pofida acţiunilor de protest, nu se gândeşte la demisie, întrucât „demisia guvernului nu ar însemna neapărat alegeri anticipate”.

„Nu înţeleg această revendicare şi adună lumea şi le vorbeşte despre această revendicare: alegeri anticipate. Nu pot fi declanşate legal, nu se întrunesc cele trei condiţii”, a argumentat el.

Fiind întrebat despre furtul miliardului din sistemul bancar, premierul a menţionat că o prioritate pentru executiv va fi recuperarea banilor şi întoarcerea banilor în Republica Moldova.

„Mi-am propus împreună cu colegii să avem un panou, unde zilnic să se vadă recuperarea. Va fi unul electronic. Într-un loc public”, a mai spus Pavel Filip.

Reamintim că premierul Pavel Filip s-a aflat marţi într-o vizită la Bucureşti, unde s-a întâlnit cu conducerea de vârf a României.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.