Micul trafic la frontieră, primele statistici

De Mario Balint

Potrivit statisticilor Serviciului Grăniceri al Republicii Moldova, din 31 martie a.c. şi până în prezent, peste 4 700 de persoane, au trecut frontiera în România, în baza permiselor de mic trafic la frontieră.

Populaţia din sudul Republicii Moldova foloseşte această oportunitate mult mai intens decât zonele centrale ale ţării.

Cele mai solicitate puncte de trecere, prin care cetăţenii Republicii Moldova, precum şi cetăţenii României, care locuiesc legal în localităţile aflate la cel mult 50 kilometri de la frontieră pot circula fără vize în zona similară a ţării vecine, sunt: Giurgiuleşti – Galaţi, unde au fost înregistrate peste patru mii de persoane, Costeşti – Stânca, prin care au trecut de 235 persoane şi Cahul – Oancea, cu 110 traversări.

Alte 45 traversări au fost efectuate prin diferite puncte de trecere a frontierei.

Primele permise de mic trafic la frontieră au fost acordate pe 31 martie a.c., în baza Acordului privind micul trafic la frontieră.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.