Guvernul Republicii Moldovei la o nouă etapă de colaborare cu ONU

De Catalina Gromov

Directorul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), Helen Clark, membri ai Cabinetului de Miniştri, politicieni, reprezentanţi ai societăţi civile, ai mediului academic şi ai corpului diplomatic acreditat la Chişinău au participat ieri seara la lansarea festivității celui de-al doilea Raport național privind implementarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului . La eveniment a fost prezent și Prim-ministrul Vlad Filat.

În cadrul festivităţii, a fost lansată campania de sensibilizare privind Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului, prin care va fi facilitată participarea partenerilor din societate la realizarea scopurilor propuse.

Helen Clark, directorul PNUD apreciază foarte mult progresele pe care le-a înreghistrat Republica Moldova, la capitolul reducerii sărăciei, a mortalității infantile și asigurării egalității de gen. Ea a promis sprijin ţării noastre la realizarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului, dar în mod special la domeniile ce ţin de asigurarea populaţiei cu apă potabilă, combaterea HIV/SIDA şi altele.

La rîndul său, Vlad Filat a menţionat că Guvernul Republicii Moldovei înregistrează o nouă etapă de colaborare cu Organizaţia Naţiunilor Unite și a reafirmat angajamentul ţării noastre de a continua implementarea programelor comune de reformare a politicilor publice şi de asigurare a bunăstării cetăţenilor.

„Programele PNUD vizează calitatea vieţii cetăţenilor, asigurarea lor cu necesităţi vitale, combaterea sărăciei, asigurarea cu loc de trai, ameliorarea sistemului de sănătate şi altele. Deci, avem aceleaşi obiective şi scopuri ca şi PNUD şi sînt sigur că, prin efort comun şi implicare, vom reuşi pas cu pas în realizarea lor”, a menţionat Prim-ministrul.

„Avem o viziune clară cum trebuie să se dezvolte Republica Moldova şi avem voinţa necesară pentru a o aduce la îndeplinire”, a spus Vlad Filat și s-a arătat încrezător
în ceea ce priveşte îndeplinirea acestor obiective pînă în anul 2015, dat fiind realizările înregistrate doar pe parcursul unui singur an de guvernare.

PNUD şi-a început activitatea în Republica Moldova în anul 1992. Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului prevăd combaterea sărăciei, accesul universal la educaţia general obligatorie, asigurarea unui trai decent, ameliorarea sistemului de sănătate, dezvoltarea durabilă a societăţii și multe alte priorități.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.