Focuri de arme într-un cimitir din Moscova! Cel puţin 200 de persoane s-au luat la bătaie// FOTO

Cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte aproximativ 50 au fost rănite într-o altercaţie cu focuri de armă care a avut loc astăzi într-un cimitir din Moscova. În altercaţii au fost implicate cel puţin 200 de persoane, deşi presa de la Moscova scrie că numărul acestora ar fi de 500.

Astfel, cele 500 de persoane, din două grupuri rivale, au fost implicate în altercaţia produsă sâmbătă în cimitirul Hovanka, situat la periferia sud-vestică a Moscovei.

Potrivit versiunii poliţiei, luptele au început în urma unui conflict între două grupuri etnice din fostele republici sovietice central-asiatice care concurează pentru profitabilele servicii din cimitir.

Participanţi la conflicte au declarat presei că altercaţiile au început în dimineaţa zilei de astăzi, când în cimitir a venit un grup de persoane înarmate şi a încercat să stabilească taxă de protecţie muncitorilor care lucrează aici.

Indivizii au cerut ca muncitorii de acum încolo să le cedeze lor salariile, iar ei în schimb le vor da 13% din câştigurile cimitirului.

Cei care munceau la Hovanka au avut o altă părere. Între părţi s-a iscat o ceartă, unde în calitate de argumente muncitorii din cimitir au folosit lopeţile şi bucăţile de armătură, în timp ce oponenţii acestora –  arme de foc.

Surse mass-media de la Moscova au declarat că unul din răniţi ar fi un minor de 17 ani, care se află în stare gravă. Medicii luptă pentru viaţa acestuia. Deocamdată nu există o confirmare oficială a acestui fapt.

De asemenea, presa rusă precizează că acum teritoriul cimitirului este înconjurat de poliţişti şi de luptătorii de la OMON.

Hovanka este unul din cele mai mari cimitire din Moscova, ocupă o suprafaţă de circa doi kilometri pătraţi. A fost deschis acum 40 de ani, aici funcţionează un crematoriu şi o fabrică de monumente funerare. Printre cei îngropaţi aici, sunt mulţi lideri interlopi.

moscova hovanskoe

masina rasturnata

moscova muncitori

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.