Epidemie de rujeolă în România: trei copii au murit. Harta zonelor afectate

Epidemie de rujeolă în România. Ministerul Sănătății de la Bucureşti a declarat epidemie de rujeolă în România după ce 675 de copii din 23 de județe s-au îmbolnăvit în acest an. Trei dintre ei, care erau și nevaccinați, au murit.

Al patrulea deces suspect de rujeolă ar fi fost înregistrat zilele trecute, dar așteaptă confirmarea finală. Comparativ cu anul 2015, creșterea este uriasa: anul trecut au existat doar 7 cazuri confirmate de rujeolă și niciun deces, scrie Libertatea.

Totodată Ministerul Sănătăţii precizează că cei trei copii decedați ar fi putut fi protejați prin neapariția rujeolei la copiii mai mari, trecuți de vârsta de vaccinare.

Apelul Ministerului Sănătății către părinți este de a respecta calendarul de vaccinare ROR pentru sănătatea copiilor. În zonele afectate, Institutul Național de Sănătate Publică recomandă vaccinarea copiilor la vârsta de 7 luni cu refacerea vaccinului la vârsta normală de 1 an.

Epidemie de rujeolă în România. Zonele afectate

Distribuția cazurilor pe județe:

– la granita dintre judetele Bistrița Năsăud și Cluj (219 cazuri)

– in județul Mureș(145 cazuri)

– in județul Arad (113 cazuri din care 2 decese la copii cu vârsta sub 1 an)

– in județul Timiș(71 cazuri din care 1 deces la copil cu vârsta sub 1 an)

– in județul Suceava (27 cazuri)

– in județul Brașov (33 cazuri)

– in județul Sălaj (7 cazuri)

– in județul Hunedoara (14 cazuri)

– in județul Caraș- Severin (13 cazuri)

– in județul Alba (3 cazuri)

Cazuri sporadice de rujeolă au fost confirmate la persoane nevaccinate / incomplet vaccinate din București (4 cazuri) si din județele:

– Bacău (3 cazuri)

– Bihor (1 caz)

– Constanța (3 cazuri)

– Dâmbovița (2 cazuri)

– Giurgiu (1 caz)

– Mehedinți (1 caz)

– Neamț(2 cazuri)

– Olt (2 cazuri)

– Sibiu (3 caz)

– Vaslui (1 caz)

 

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.