Doua organizatii regionale ale PSL cer excluderea din partid a vicepresedintilor Ala Mandacanu si Valeriu Matei

Birourile Permanente ale doua organizatii regionale ale Partidului Social-Liberal (PSL), Chisinau si Sud, au solicitat Consiliului National al acestei formatiuni excluderea din partid a vicepresedintilor Ala Mandacanu si Valeriu Matei. Solicitarile au fost formulate in declaratii separate ale acestor structuri regionale, ca reactie la recentele afirmatii ale celor doi vicepresedinti, publicate in presa nationala.

Ala Mandacanu, Valeriu Matei si alti membri ai PSL sunt invinuiti de "nerespectarea statului" formatiunii si de "actiuni care dauneaza prestigiului si unitatii partidului".

Vicepresedintele social-liberalilor, Ala Mandacanu a declarat, intr-un interviu publicat ieri de o publicatie nationala de la Chisinau, ca PSL "nu mai este un partid democratic, ci un SRL condus de o singura persoana si de apropiatii lui".

La randul sau, Valeriu Matei, referindu-se la votul dat de deputatii social-liberali pentru candidatul comunistilor Vladimir Voronin la functia de presedinte al tarii, a spus ca aceasta "nu a fost o intamplare, ci o consecinta a unor evolutii nu prea democratice din interiorul formatiunii din ultimii ani".

Birourile Permanente ale organizatiilor regionale Chisinau si Sud ale PSL s-au convocat ieri (marti) in sedinte extraordinare, la care au supus criticii comportamentul colegilor sai, subliniind ca acestia au prejudiciat imaginea social-liberalilor.

Organizatia Regionala Sud a PSL a dezmintit faptul ca ar fi autoarea unei declaratii critice la adresa conducerii acestui partid, in ce priveste votul cu Partidul Comunistilor, precizand ca acest material poate fi privit ca "luare de atitudine din partea unor cetateni".

In acest sens, Biroul Permanent al Organizatiei Regionale Sud a PSL mai solicita Consiliului National sa-l excluda din partid si pe Nicolae Arsene, consilier raional Cahul si membru al Consiliul National al PSL, precum si pe Valeriu Negru si Mihai Cretu. // Info-Prim

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.