Coreea de Sud va ajuta Moldova să-și dezvolte securitatea cibernetică

Coreea de Sud va ajuta Moldova să-și îmbunătățească securitatea cibernetică. Conducerea Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor a avut o ședință de lucru cu reprezentanții Institutului de Dezvoltare a Societății Informaționale din Coreea de Sud, unde au discutat rezultatele intermediare ale proiectului moldo-corean privind consultanța în procesul de dezvoltare a Programului de securitate cibernetică.

Viceministrul TIC, Vitalie Tarlev, a mulțumit experților coreeni pentru efortul depus în cadrul misiunii, menționând că ”pentru Republica Moldova este foarte importantă elaborarea unui program complex și comprehensiv de asigurare a securității cibernetice. În acest sens, se mizează pe suportul și expertiza specialiștilor din Coreea în dezvoltarea unui program ajustat la realitățile actuale, precum și pe elaborarea unui plan de activitate bine structurat.”

La rândul său, In-Soo Kang, cercetător și manager de proiecte în cadrul Institutului de Dezvoltare a Societății Informaționale din Coreea, a reiterat deschiderea instituției pe care o reprezintă pentru colaborare în vederea elaborării politicilor din domeniul TIC, subliniind că ”scopul misiunii de consultare este de a adapta experiența Coreei în domeniul asigurării securității cibernetice la necesitățile Republicii Moldova. Sperăm că propunerile și documentele pregătite vor contribui la dezvoltarea unor politici competitive, necesare pentru asigurarea utilizării în siguranță a tehnologiilor informaționale și a spațiului virtual.”

În cadrul sesiunii ministeriale a ICT Summit 2015, au fost inițiate discuții publice privind Programul de asigurare a securității cibernetice în Republica Moldova. În acest sens, Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor este beneficiar al unui proiect comun lansat cu Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale din Coreea de Sud de dezvoltare a Programului de securitate cibernetică a Republicii Moldova, ce se desfășoară în perioada 1 iulie – 24 septembrie 2015.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.