Cine este Donald Trump, noul preşedinte al SUA

Donald Trump a câștigat alegerile prezidențiale din SUA. A reuşit să scape de 16 contracandidaţi şi a obţinut învestitura republicană în alegerile prezidenţiale din Statele Unite. Acum, a învins-o pe Hillary Clinton, câştigând luptă pentru Casa Albă.

S-a născut pe 14 iunie 1946 în New York şi este fiul unui constructor devenit agent imobiliar.  Licenţiat în economie, Trump a devenit celebru în America pentru zgârie-norii construiţi în Manhattan şi în marile oraşe. Şi pentru că e faimos, din 2007 are şi o stea pe Hollywood Walk of Fame.

Odată cu faima, s-a adunat şi averea, estimată de Forbes la peste 4 miliarde de dolari. Ocupă poziția 156 în topul Forbes 400. Numele Trump e scris cu litere uriaşe pe o clădire de 58 de etaje din Manhattan, acolo unde magnatul îşi are biroul plin de cadouri de la sportivi celebri.

Se trezeşte la cinci dimineaţa, citeşte ziarele, apoi urmăreşte tot ce e politic la televizor. Spune că nu are timp de sport, dar că se menţine în formă călătorind destul de mult. Când are timp, preferă să joace golf.

Donald Trump spune că are un singur viciu: este un mare consumator de Coke Diet, conform declaraţiilor din Time.

Donald Trump are alături familia sa numeroasă. Foarte activă în campania electorală a fost fiica sa, Ivanka. Donald Trump are, de asemenea, șapte nepoți.

Cât despre ceilalţi patru copii Trump, din primele două căsătorii ale magnatului, toţi spun că sunt mândri de numele lor, de tatăl lor.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.