Bill Gates a decis să doneze familiilor sărace din Africa …100 mii de găini!

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a anunţat pe reţelele de socializare despre lansarea unui program complex de  dezvoltare a aviculturii în ţările africane. În cadrul proiectului, miliardarul va dona familiilor extrem de sărace din zona sub sahariana din Africa 100 mii de găini.

„Poate fi amuzantă, dar mie îmi place ideea cu creşterea găinilor”, a declarat Gates.

Ideea lui este aceea de a le da găini locuitorilor săraci din ţările Africii, pentru ca aceştia să supravieţuiască şi să producă bani.

Naţiunile Unite au estimat că 41% din oamenii care locuiesc în zona sub-sahariană din Africa, trăiesc într-o sărăcie cruntă.

Potrivit estimărilor făcute de Bill Gates, posesorii a cinci găini deja peste trei luni de zile vor putea majora numărul acestora până la 40.  Iar venitul anual al unui fermier ar depăşi o mie de dolari, în timp ce pragul minim de existenţă este de 700 de dolari.

Deşi ar putea să exista o suprapopulare a pieţei cu găini şi ouă şi acest lucru ar putea duce la scăderea dramatica a preţurilor pentru aceste produse, Bill Gates consideră că acest plan  merită încercat şi după implementarea lui să fie trase concluzii.

El a adus şi acuzaţii către SUA, UE şi Brazilia, care ar vinde găini pe pieţele africane cu sume mult mai mici decât şi-ar permite fermierii locali să o facă, acest lucru distrugând acest tip de afacere în zonele africane.

De notat că potrivit datelor FAO,  24 de state din zona sub sahariana din Africa se confruntă cu criza alimentară. În anul 1990 numărul acestor state era de două ori mai mic.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.