Alexandru Vakulovski: Evadarea din Planeta Moldova

Grăiește moldovenește nu mai există, Planeta Moldova n-a mai scos destul de demult un album, s-a apucat de editat cărți, ceea ce nu-i bine pentru popor! Cărți, cărți, dar noi vrem să râdem fără să citim!

În timp ce artiștii fac o pauză sau se concentrează pe altceva, se pare că personajele Planetei Moldova au evadat.

Proaste, bețive, retardate, senile, curve, hapsâne, grandomane, inculte – cam astea sunt câteva caracteristici ale personajelor Planetei Moldova de pe vremuri. După ce Florin Braghiș a evadat din Moldova și România, pe lângă romanul semnat Planeta Moldova, se pare că autorii au scăpat hățurile. Mitoș Micleușanu se ocupă de spitalul grădinii politice, pe lângă torționarii și criminalii în serie încătușați de literatura lui, “fauna” însă a scăpat de sub control.

Acea faună marca Planeta Moldova era foarte faină pentru că aduna toate „calitățile” moldovenilor în puține personaje, ceea ce parcă era destul de greu de găsit în realitate. Da, găseai un bețiv – dar nu era prost în realitate, curvele parcă nu-s chiar așa de inculte și retardații nu așa de grandomani…

„Eu sânt moldovan” – strigau vreo 15-20 de persoane pe 2 februarie în PMAN. Probabil că încă n-au ajuns să conștientizeze pluralul. De la microfon, Ivan Muntean, fratele bătăușului comunist Iurie Muntean, scanda o parodie: „Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească, țara, nația și limba moldovnească”. După care și-au bătut joc de peretele Publika TV scriind pe el cuvinte obscene în grafie chirilică, de nereprodus.

Imaginile filmate cu “moldoivanii” au fost date la știri la toate televiziunile, nu doar trecătorii s-au distrat. Inclusiv pe rețelele de socializare s-au umplut cu “MOL-DO-VAN, grăiesc MOL-DOV-NEȘTI”… Și bănuiesc că ăsta e doar începutul, pentru că cele 20 de minute din piață s-au terminat cu o ședință foto. Plânge facebookul de ziua lui!

Mitoș, Florin, fie-vă milă de noi! Adunați-vă personajele înapoi!  

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.