AIE a uns ochii Uniunii Europene

De Cătălina Gromov

Să se fi oare răspîndit liniștea peste această formațiune? Prognozele de la 30 septembrie prezintă că oficialii s-au împăcat și nu au arătat pe față că ar fi fost certați vreodată.
Un motiv ar fi vizita înalților demnitari europeni, a evenimentului ce avea drept scop sprijinul Republicii Moldova în drumul său de a parcurge calea spre Uniunea Europeană. Pentru Jurnal tv, cei 4 lideri ai Alianței pentru Integrare Europeană au subliniat că vor fi uniți, pentru că interesul fiecăruia este viitorul Republicii Moldova.
"Ne-am întîlnit, ne vom mai întîlni și în afară de acest lucru vom munci împreună", a spus Vlad Filat referitor la situația creată.

Cei trei supărăcioși: Mihai Ghimpu, Serafim Urechean și Marian Lupu au răspuns cu același ton liniștit.
"Am luat niște poziții și sunt niște reguli care nu trebuie încălcate și nu s-a întîmplat absolut nimic ieșit din comun", a menționat Serafim Urechean.
Mihai Ghimpu, care era cel mai pornit și nervos, acum 2 zile în urmă, a vorbit de data aceasta foarte calm referitor la prietenia dintre oficiali "Aceasta nu înseamnă supărare, aceasta înseamnă discuție, noi nu am declarat război", a subliniat președintele.
Marian Lupu a zis că și-ar dori ca societatea să vadă asemenea întîmplări ciudate, dar ca și prietenii din Alianță a adăogat că relațiile dintre ei sunt foarte bune.

Acum două zile, Marian Lupu, Mihai Ghimpu și Serafim Urechean s-au prezentat la emisiunea Fabrika de la Publika Tv și foarte furioși l-au învinuit rând pe rând pe Vlad Filat de egoism și sfidare a intereselor comune. Mânia între liderii AIE a apărut după ce luni, Vlad Filat, în numele Guvernului a apelat la articolul 106 din Constituție când s-a angajat cu răspundere în faţa Parlamentului votând proiectele de lege privind modificarea şi completarea bugetului de stat pentru anul 2010, privind compensaţiile sociale în perioada rece a anului 2010 şi privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2010. Cei trei au declarat că asemenea decizie trebuia luată de către Parlamentul Republicii Moldova, și nu de Guvern.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.