Traian Băsescu la Chișinău: Unii spun că e greu să faci Unirea? Dar acum 100 de ani, românilor le-a fost mai ușor?

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat astăzi la Chișinău că ReUnirea este o chestiune de demnitate națională și că trebuie să devină obiectiv de țară al României.  De asemenea, Traian Băsescu a cerut de pe scena Marii Adunări Centenare ca în cinstea Centenarului parlamentele de la București și Chișinău să voteze din nou Unirea.

“Cerem Parlamentelor de la Bucureşti şi Chişinău ca în cel mai scurt timp, în cinstea Centenarului Unirii, să voteze, din nou, unirea! Unii spun: e greu! Nu le e ruşine? Dar acum 100 de ani românilor le-a fost mai uşor să facă Unirea? Nu, le-a fost mai greu şi au făcut-o. Avem obligaţia ca astăzi s-o facem şi noi, şi vă spun pentru ce: în primul rând, suntem singura ţară care mai acceptă să trăiască după voinţa lui Stalin şi Hitler”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul președinte a spus că este o chestiune de demnitate naţională reîntregirea ţării. Moldova este parte a României, iar moldovenii sunt cetăţeni ai României.

“Unirea, unirea este cea de care are nevoie şi România, şi Republica Moldova. Nu există alt drum pentru restabilirea demnităţii poporului român decât reîntregirea ţării”, a adăugat el.

Traian Băsescu a mai declarat că România a avut două mari obiective: unul a fost să-şi asigure securitatea, a intrat în NATO. Al doilea, a fost să-şi asigure prosperitatea poporului român. A intrat în Uniunea Europeană, care garantează o viitoare prosperitate.

“Al treilea obiectiv de ţară nu poate fi decât unirea României cu Republica Moldova”, a spus el.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.