Sfatul comun al lui Mircea Snegur şi Petru Lucinschi: Dialog constructiv între guvernanţi şi protestatari!

Foștii preşedinţi ai Republicii Moldova Mircea Snegur și Petru Lucinschi îi îndeamnă pe guvernanţii de la putere să nu se mai eschiveze de la discuţii cu protestatarii şi să nu tărăgăneze începerea unui dialog cu aceştia. Totodată, cei doi foşti şefi de stat îi îndeamnă pe protestatari să deruleze acţiunea de protest în mod paşnic şi fără excese, întrucât revendicările lor necesită timp pentru a fi realizate.

”Este inadmisibil ca guvernanții să se eschiveze de la discuții sau să încerce a le tergiversa prin diferite modalități. Orice zi de tărăgănare a dialogului constructiv va agrava situația, care ar putea ieși de sub control. Firește, orice tratative trebuie pregătite minuțios de către experți. Dar la faza finală va trebui să participe conducerea de vârf a țării și liderii partidelor de la guvernare. Să nu punem la încercare răbdarea oamenilor”, se arată într-o declarație a celor doi foști președinți, dată publicităţii vineri seara.

În acelaşi timp,Mircea Snegur şi Petru Lucinschi au făcut un apel către protestatarii din PMAN, să protesteze paşnic, în mod civilizat, pentru a nu provoca un conflict intern.

”Revendicările înaintate vor cere anumit timp pentru a putea fi realizate. Pentru aceasta este nevoie ca protestele să deruleze numai în mod pașnic, civilizat, fără excese. În niciun caz nu trebuie să provocăm vreun conflict intern. Obiectivul principal trebuie să fie bunăstarea RM, prezentul și viitorul ei”, au menţionat cei doi preşedinţi.

r

Moldova.ORG reaminteşte că începând din 6 septembrie, oamenii protestează în Piaţa Marii Adunări Naţionale, instalând circa 300 de corturi şi inaugurând „Oraşul Demnităţii”. Aceasta după ce la mitingul de protest din pe 6 septembrie s-au strâns 100 de mii de persoane fiind cel mai mare act de protest din ultimii 24 de ani.

Foto:PRO TV

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.