Școlile britanice vor renunța la ceasurile tradiționale pentru că elevii nu știu să citească ora

Şcolile britanice renunţă la ceasurile tradiționale din sălile de examen din cauză că adolescenţii nu sunt capabili să citească ora, a anunţat Uniunea cadrelor didactice, citată de The Telegraph.

Profesorii instalează acum ceasuri digitale, după ce elevii s-au plâns că în timpul testelor nu reuşeau să citească ceasul în mod corect.

Malcolm Trobe, de la Association of School and College Leaders (ASCL), a precizat că tinerii spun că s-au obişnuit cu dispozitivele digitale.

„Generaţia actuală nu se pricepe la fel de bine la citit ceasul tradiţonal ca generaţiile mai vechi”, a declarat el pentru The Daily Telegraph.â.

Trobe, fost director de şcoală, a subliniat că profesorii vor ca elevii lor să fie relaxaţi pe durata examenelor. Având un ceas tradiţional în clasă ar putea constitui o cauză de stres inutil.

“Nu ne dorim ca elevii să ridice mâna şi să întrebe cât timp mai au la dispoziţie”, a spus el.

Stephanie Keenan, şefa catedrei de limbă engleză de la Ruislip High School, în nord-vestul Londrei, a spus că şcoala ei a instalat deja un ceas digital în sălile de examen după ce a admis că mai mulți elevi nu puteau să citească ceasul tradiţional.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.