Connect with us

Politică

Premierul român Viorica Dăncilă efectuează o vizită oficială în Republica Moldova

Publicat

pe

Prim-ministrul Viorica Dăncilă va efectua astăzi o vizită de lucru la Chişinău, însoţită de o delegaţie de membri ai Guvernului României. Viorica Dăncilă va avea o întrevedere cu premierul Pavel Filip şi o întâlnire oficială cu preşedintele Parlamentului  Andrian Candu.

În cadrul vizitei, Viorica Dăncilă şi Pavel Filip vor participa la o întâlnire cu reprezentanţi ai Euroregiunii Siret-Prut-Nistru şi vor inaugura Asociaţia Investitorilor Români din Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat al Guvernului de la București, reconfirmarea sprijinului României pentru parcursul european al Republicii Moldova, continuarea proiectelor comune şi consolidarea relaţiilor economice bilaterale sunt principalele componente ale vizitei de lucru comune.

“Vreau să asigur autorităţile de la Chişinău şi pe cetăţenii de peste Prut că România va continua să susţină ferm eforturile Republicii Moldova în parcursul său european. Guvernul României va oferi sprijin pentru accelerarea procesului de reforme, inclusiv din perspectiva priorităţilor asumate de Chişinău prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Proiectele noastre comune sunt menite să contribuie la o conectare mai strânsă a Republicii Moldova la spaţiul european şi la îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor”, a afirmat şeful Executivului român.

Din delegaţia guvernamentală oficială de la București vor face parte viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Politică

Pavel Filip a cerut o achetă privind posibila confiscare a tirajului ziarului local din Rezina

Publicat

pe

De către

Prim-ministrul Pavel Filip a cerut conducerii Ministerului Afacerilor Interne să declanșeze de urgență o anchetă internă în legătură cu cazul semnalat în mass-media privind o posibilă confiscare a unui autoturism în care s-ar fi aflat tirajul unui ziar local din Rezina.

Premierul a cerut, de asemenea, ca opinia publică să fie informată în legătură cu acest caz și cu rezultatul anchetei, iar în cazul în care se va constata că au existat abateri din partea polițiștilor, aceștia să fie sancționați în conformitate cu legea.

Amintim că redactorul-șef al ziarului ”Cuvântul” a declarat astăzi că la indicaţia secţiei poliţiei economice a Inspectoratului de poliţie Rezina, a fost sechestrat tirajul săptămânalului care era transportat de la tipografie la centrul de poştă din Rezina. Tot astăzi ONG-urile de media au cerut Guvernului să intervină pentru a face lumină în acest caz.

Citește mai departe

Politică

Reghina Apostolova, candidata Partidului Șor, ar putea fi exclusă din cursa electorală

Publicat

pe

De către

Reghina Apostolova, candidata Partidului Șor la funcția de primar al capitalei, ar putea fi exclusă din cursa electorală.

Aceasta după ce astăzi Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău (CECC) a decis, în cadrul unei ședințe extraordinare, în urma unei sesizări depuse de Partidul Unității Naționale (PUN) să sesizeze instanța de judecată să se pronunţe pe marginea excluderii candidatului vizat, din cursa electorală.

Astfel, Partidul Unității Naționale a prezentat la CECC acte care ar arăta despre încălcări ale candidatei Partidului Șor- finanțarea din bani proveniți din Federația Rusă și susținerea acesteia de către persoane străine.

Potrivit PUN, compania mixtă moldo-rusă Air Klassika Grup ar fi transferat pe contul Air Klassika SRL 200.000 de lei, iar apoi banii au fost transferați, cu titlu de donație, pe contul electoral al Reghinei Apostolova.

O altă abatere, care i se impută candidatului Partidului Șor, este susținerea din partea unor cetățeni străini.

La rândul lor, reprezentanții Partidului Șor au respins acuzațiile și au declarat că este vorba despre un atac asupra formațiunii.

Alegerile locale în Chișinău vor avea loc pe 20 mai. În cursă sunt înregistrați 12 candidați.

Citește mai departe

Politică

Oazu Nantoi îndeamnă chișinăuienii să-l voteze la 20 mai pe Andrei Năstase

Publicat

pe

De către

Analistul politic Oazu Nantoi i-a îndemnat astăzi pe chișinăuienii să-l voteze la alegerile locale din 20 mai pe candidatul Andrei Năstase.

Potrivit lui, actualele alegeri anticipate în municipiul Chișinău constituie “un preludiu” pentru alegerile parlamentare din toamnă, iar cetățenii nu trebuie să se lase manipulați de tandemul Plahotniuc – Dodon, care dorește să slăbească poziția opoziției.

„Politicienii se comportă așa cum le permitem noi, cetățenii R. Moldova, să se comporte. Mă adresez către alegătorii care m-au susținut în 2015, către cei care nu se lasă manipulați și care vor să aducă schimbarea, vă chem să-l votăm pe candidatul Andrei Năstase. Haideți să nu ne lăsăm manipulați de tandemul Plahotniuc – Dodon, care dorește să slăbească poziția opoziției și folosesc pe Ion Ceban și Silvia Radu”, a menționat Oazu Nantoi.

Potrivit lui, ziua de 20 mai va fi un element de concurență politică în perspectiva alegerilor parlamentare, iar alegerile reale pentru funcția de primar vor avea loc peste un an.

Totodată, el a spus că îi vine greu să o perceapă pe Silvia Radu  drept candidat independent, în condițiile în care a văzut în repetate rânduri cum unele canale de televiziune i-au creat imaginea de stăpân eficient al orașului.

De asemenea, Oazu Nantoi a amintit cu fracțiunea Socialiștilor din Consiliul municipal Chișinău, condusă de Ion Ceban, actualul rival al Silviei Radu, a votat cuminte și unanim în CMC mai multe decizii.

De notat că la alegerile locale din 20 mai pentru funcția de primar al capitalei candidează 12 pretendenți.

Citește mai departe