Partidul Comuniștilor se declară împotriva schimbării actualului sistem electoral. „Nu există niciun fel de argumente care ne-ar convinge că imperfecțiunile actualului sistem pot fi depășite prin trecerea la alegerile prin circumscripții uninominale”, a declarat vineri pentru presă preşedintele PCRM Vladimir Voronin.

Politicianul a menţionat că schimbarea sistemului electoral, în opinia comuniştilor, va agrava problemele existente și va da naștere unor probleme noi.

„Mituirea alegătorilor și a deputaților aleși va putea fi făcută mult mai ușor, ceea ce poate conduce și, la sigur, va conduce la concentrarea întregii puteri a statului în mâinile unui grup restrâns de persoane, care astăzi pe toate căile împing aceste modificări în Codul Electoral”, a spus Vladimir Voronin.

Totodată, potrivit preşedintelui PCRM, folosirea resursei administrative se va face în proporții șpe 6 martie PDM a propus reformarea sistemului electoral şi alegerea deputaţilor în circumscripţii uninominalei mai mari și va începe chiar de la etapa de înregistrare a candidaților.

„Rădăcina corupției politice, care astăzi prosperă în Moldova, se află nu într-un sistem electoral sau în altul, ci în însăși putere, care în mod obraznic folosește acest „instrument” pentru a-și întări propriile poziții. Așa că trebuie să schimbăm nu sistemul electoral, ci însăși puterea”, a conchis Vladimir Voronin.

Pe 6 martie PDM a propus reformarea sistemului electoral şi alegerea deputaţilor în circumscripţii uninominale.