Preşedintele Igor Dodon declară că nu se teme de un eventual impeachment din partea Parlamentului şi că are un singur regret: că de când a preluat mandatul de preşedinte are puţin timp pentru familie.

Astfel, Igor Dodon a menţionat într-un interviu pentru Radio Europa Liberă că este gatamăcar mâine” de impeachment, dar dacă totuşi va fi chemat „pe covor roşu” la Parlament, acesta va fi „ultimul cartonaş roşu pentru cei de la guvernare”.

„Pentru că orice referendum de demitere a preşedintelui, eu sunt ferm convins, guvernarea îl va pierde. Dacă doresc, haideţi! Dar eu categoric nu voi face jocul celor care acum sunt la guvernare”, a menţionat preşedintele.

Acesta s-a detaşat clar de politica promovată de coaliţia de guvernare, dar a ţinut să precizeze că „indiferent de numele premierului sau al spicherului” instituţia prezidenţială trebuie să poarte discuţii asupra diferitor probleme cu instituţia guvernamentală şi parlamentară.

„Le-am spus foarte clar şi lui Candu, şi lui Filip: „Ar fi bine să avem o discuţie trilaterală despre ceea ce se întâmplă. Eu vreau să vin cu argumente. Poate şi vouă vă este convenabil? Haideţi să mergem la alegeri parlamentare anticipate. Nu vedeţi ce se întâmplă? Haideţi să vedem ce facem cu legea miliardului. Haideţi să vedem cu alte lucruri””, a relatat Igor Dodon.

Igor Dodon a precizat că în opinia sa cele trei instituţii trebuie să aibă o poziţie comună în special în ceea ce priveşte problema  transnistreană.

„Aici nu poate preşedintele să spună una, guvernul să spună alta. Haideţi să vedem o soluţie. Bine, nu suntem gata pentru soluţie politică, nici cei din stânga Nistrului. Dar haideţi, cel puţin, cu rezolvarea problemelor oamenilor, trebuie să avem o poziţie comună acum şi trebuie să avem discuţii. Şi eu sper că aceste discuţii vor avea loc”, a adăugat el.

Igor Dodon a mai precizat că nu discută cu Vlad Plahotniuc şi că acesta nu îl interesează.

Întrebat în alt context dacă are regrete sau reproşuri de când a preluat mandatul de preşedinte, Igor Dodon a spus că are „un regret:foarte puţin timp acordă familiei”.