Connect with us

Politică

Andrei Năstase, noul primar de Chișinău. Ion Ceban: Îl voi aștepta zi de zi la Primărie

Publicat

pe

Andrei Năstase, candidatul Platformei DA, a câștigat alegerile locale noi pentru funcția de primar general de Chișinău. După procesare a 99 la sută din procesele verbale, Andrei Năstase a fost votat de 52,55 la sută de alegători, iar contracandidatul său socialistul Ion Ceban – 47,42 la sută.

Imediat după prezentarea rezultatelor parțiale, Ion Ceban a susținut o conferință de presă în care le-a mulțumit alegătorilor săi. Ion Ceban a spus că a făcut o campanie bună, dar că, în opinia sa, la acest scrutin votul a fost unul mai mult politic și geopolitic.

Cred că și în acest scrutin votul a fost unul mai mult politic și geopolitic. Iar în Chișinău sunt probleme reale, care trebuie rezolvate zi cu zi.  Vreau să-l felicit pe Andrei Năstase cu această victorie. Să-i urez succes în implementarea programului pe care și l-a propus, a declarat Ceban.

Acesta a spus că el își va continua activitatea în consiliul municipal și va fi alături de locuitorii capitalei. Mai mult, Ceban a spus că îl va aștepta zi de zi pe noul primar, cu începere de la ora 8.00.,

Eu voi alături de chișinăuieni și vom susține orice proiect economic și social, așa cum am făcut până acum. Îl voi aștepta zi de zi la Primărie, începând cu ora 8.00. Sper să nu întârzie, a spus Ceban..

Totodată, Ion Ceban a precizat că nu exclude că, peste un an, se va revedea cu Andrei Năstase, la următoarele alegeri ordinare pentru funcția de primar.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Politică

Andrei Năstase este noul primar general de Chișinău

Publicat

pe

De către

Andrei Năstase a câștigat alegerile locale noi pentru funcția de primar general de Chișinău. După procesarea a 98% din procesele-verbale, Andrei Năstase a obținut victoria în bătălia pentru de fotoliul de primar al Chișinăului.

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, Năstase a acumulat 52.16 de procente din numărul total de voturi, iar contracandidatul său Ion Ceban – 47,84%.

Duminică 3 iunie, la Chișinău a avut loc turul II al alegerilor locale pentru Chișinău. La vot au ieșit 248,668 de persoane, ceea ce constituie 39.12.%.

În total, în listele electorale au fost înscriși aproximativ 632 de mii de alegători.

De notat că cei mai activi alegători au fost persoanele cu vârstele 56-70 de ani, circa 80.022 de alegători şi-au dat votul, mai puţin activi sunt tinerii cu vârstele cuprinse între 18-25 de ani, aproximativ 17.269 de tineri.

Citește mai departe

Politică

Rezultatele preliminare-turul II al alegerilor locale// VIDEO

Publicat

pe

De către

A început numărarea voturilor pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău. După procesarea a 61 din procesele verbale, Andrei Năstase este învingător.

Astfel, pentru liderul Platformei DA și-au dat votul 52, 2 la sută dintre alegători, iar pentru candidatul PSRM-47,8 %.

Potrivit Codului Electoral, la al doilea tur de scrutin se va considera ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.

Potrivit datelor furnizate de CEC, până la oră 21:00 au votat 248.674 de persoane, ceea ce constituie 39,12%. În total, în listele electorale au fost înscriși aproximativ 632 de mii de alegători.

Citește mai departe

Politică

Secțiile de vot s-au închis. 39,12% – rata de participare în turul II al alegerilor pentru funcția de primar al Chișinăului

Publicat

pe

De către

Stop votare în Chișinău. Toate secţiile de vot s-au închis la ora 21:00. Potrivit datelor furnizate de CEC, până la oră 21:00 au votat 248.674 de persoane, ceea ce constituie 39,12%. În total, în listele electorale au fost înscriși aproximativ 632 de mii de alegători.

Astfel, cei mai activi alegători au fost persoanele cu vârstele 56-70 de ani, circa 80.022 de alegători şi-au dat votul, mai puţin activi sunt tinerii cu vârstele cuprinse între 18-25 de ani, aproximativ 17.269 de tineri.

De asemenea, cel mai activ s-a votat în sectoarele Râșcani și Centru, unde către finalul exercițiului de vot a fost înregistrată o rată de prezență de 41.36% și respectiv 41.34 la sută. Urmează alegătorii de la Botanica – 39.78%, Buiucani – 39.41% și Ciocana – 38.72%.

Rata de participare la vot în suburbiile mun. Chișinău a fost de 34.88%.

Potrivit Codului Electoral, la al doilea tur de scrutin se va considera ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.
Primele rezultate parțiale sunt așteptate înainte de ora 22.00.

În primul tur,  Ion Ceban a acumulat 91.575 voturi (40,97%), iar Andrei Năstase – 71.803 voturi (32,12%).

Citește mai departe