Vladimir Voronin pe urmele PPCD: Am procedat aşa cum s-a procedat în 2005

Liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, nu oboseşte să precizeze că formaţiunea sa nu face parte din coaliţia de guvernare, ci doar a susţinut deblocarea situaţiei politice din ţară, atunci când a votat Guvernul Gaburici.

Totodată, Vladimir Voronin recunoaşte că şi unii membri ai partidului său interpretează greşit poziţia formaţiunii şi îi cer conducerii „aflate la guvernare” să soluţioneze anumite probleme stringente.

„Categoric, PLDM şi PDM nu ne-au propus să facem parte din guvernare. Nu au fost astfel de discuţii”, a declarat comunistul Vladimir Voronin ieri la emisiunea „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1″. Politicianul a dezvăluit că ”şi mulţi din echipa PCRM cred sunt la guvernare”.

„Mulţi oameni din echipa noastră cred suntem la guvernare. Ne întreabă:De ce nu rezolvaţi problema aceasta, dacă sunteţi la guvernare? Care guvernare? Noi doar am participat la deblocarea situaţiei”, a relatat preşedintele PCRM.

În context, liderul comuniştilor a precizat că formaţiunea sa a procedat „aşa cum s-a procedat în 2005, când a fost deblocată situaţia”. Reamintim că în 2005, PPCD care se afla în opoziţie, a votat pentru alegerea lui Vladimir Voronin în funcţia de şef de stat.

Tot acolo, Vladimir Voronin a recunoscut că pentru PCRM votarea Guvernului Gaburici reprezintă un pas riscant, dat fiind faptul că nu toţi alegătorii „înţeleg această decizie”.

În context, preşedintele PCRM a mai spus că este conştient de faptul că PLDM şi PDM, deşi a obţinut sprijinul formaţiunii sale, nu mizează în totalitate pe suportul comuniştilor.

„Eu ne cunosc foarte bine pe noi. De aceea nici PLDM şi nici PDM nu prea mizează pe noi. Liberal-democraţii şi democraţii au început să discute şi cu partidele de pe extreme”, a menţionat Voronin.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, a mai cerut ca „unele personaje din PDM şi PLDM să nu-i încurce premierului Gaburici să lucreze”, precizând că va insista în continuare asupra demiterii unor miniştri.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.