Vladimir Voronin apreciaza ca, indiferent de statutul sau, „Teleradio-Moldova” trebuie sa fie sprijinita de stat

Presedintele Vladimir Voronin considera ca, indiferent de statutul Companiei „Teleradio-Moldova”, aceasta institutie trebuie sa fie sprijinita de stat, pentru a-si moderniza infrastructura tehnica. In acelasi timp, sefa delegatiei Parlamentului European, Marianne Mikko, apreciaza ca dependenta „Teleradio-Moldova” de stat determina loialitatea acesteia fata de putere.

Seful statului, Vladimir Voronin, a vizitat joi Institutia publica nationala a audiovizualului Compania „Teleradio-Moldova", documentandu-se la fata locului asupra conditiilor de activitate a televiziunii si radioului public si incurajandu-i pe angajatii institutiei sa „contribuie la consolidarea stabilitatii si pacii civice” in tara noastra.

Potrivit Serviciului de presa al Presedintiei, Voronin s-a referit la oportunitatea elaborarii in regim de urgenta a unui proiect de reutilare si retehnologizare a audiovizualului public, orientat spre solutionarea treptata a problemelor legate de reparatia sediilor si reinzestrarea tehnica a companiei.

Pe de alta parte, sefa delegatiei Parlamentului European pentru R.Moldova, Marianne Mikko, a declarat recent la Chisinau ca are mari dubii in legatura cu factura pro-occidentala a factorilor de decizie de la Compania "Teleradio-Moldova". “Cateodata, presa nu este a patra, ci prima putere in stat. Presa scrisa din Moldova nu are aceeasi influenta in societate ca si Teleradio si asi vrea sa vad schimbari rapide si dramatice la nivelul conducerii companiei. As vrea sa vad o conducere cu gandire moderna”, a afirmat Marianne Mikko, sugerand ca Bruxelles-ul nu este multumit de actuala situatie de la Companie.

Compania "Teleradio-Moldova" a obtinut statut de institutie publica a audiovizualului in 2004.

La 30 aprilie este marcata ziua de nastere a Televiziunii Nationale. //REPORTER.MD

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.