Valeriu Streleţ: locuiește într-o casă de lux, are 2 apartamente, 3 terenuri şi 3 automobile

Valeriu Streleț, candidatul oficial la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, locuiește într-o casă de lux, estimată de experții imobiliari la opt milioane de lei. El are două apartamente, trei terenuri, trei automobile și deține împreună cu soţia sa acțiuni la trei companii, scrie centrul de investigaţii www.rise.md.

Astfel, Valeriu Streleţ locuiește într-o vilă cu suprafața de 172,2 m.p., construită timp de doi ani într-un cartier de lux din sectorul Râșcani.

casa

Deputatul mai are în proprietate două apartamente (45 şi 87 m.p.), două terenuri pentru construcții în Chişinău și un lot pentru grădină în comuna Truşeni. Unul dintre terenurile pentru construcții cu suprafața de 46 de ari se află lângă parcul „Valea Farmecelor” din sectorul Botanica al capitalei. Lotul de pământ a fost cumpărat în 2011 de la Primăria Chișinău.

casa

Candidatul oficial la funcția de prim-ministru are trei automobile marca Volkswagen pe care le-a cumpărat cu 2,4 milioane de lei. Primul l-a achiziționat în 2012, iar celelalte două în 2014.

casa

Totodată, potrivit sursei citate, Valeriu Streleț deţine 100% din capitalul firmei Bioprotect SRL, unul dintre cei mai mari importatori şi distribuitori de chimicale din Moldova. În anul 2014, deputatul a adunat 4,15 milioane de lei din dividendele companiei Bioprotect.

casa

Soţia lui Valeriu Streleţ, Aurelia Brăguţă, este şi ea în afaceri. Aceasta deţine 100% din capitalul firmei Universul Dezvoltării şi 5% din Construct Mobil AB, unde este partener de afaceri cu fratele său, Anatolie Brăguță

În 2013, numele lui Streleț a figurat în „Dosarul interceptărilor de la FISC”, fiind surprins de CNA, în timp ce purta mai multe convorbiri telefonice cu fostul sef al FISC-ului, Nicolae Vicol, privind demisia și promovarea în funcții a angajaţilor de la Inspectoratul Fiscal. În acest dosar, Vicol a fost condamnat la 6 de închisoare pentru abuz în serviciu şi trafic de influență.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.