Spicherul moldovean declara ca si pentru stat dezvoltarea societati civile trebuie sa devina o preocupare

„Dezvoltarea societatii civile nu trebuie sa fie doar o preocupare a finantatorilor straini, ci si a statului Republica Moldova”, a declarat in discursul sau presedintele Parlamentului moldovean Marian Lupu in cadrul Conferintei anuale „Cooperarea dintre Parlament si societatea civila”, transmite DECA-press.
Conform lui Lupu, autoritatile statului au nevoie de un partener de dialog puternic, astfel incat statul trebuie sa contribuie la dezvoltarea si consolidarea capacitatilor acestui partener, inclusiv prin finantarea societatii civile dupa modelul finantarii partidelor politice prevazut in legislatie.
In discursul sau, spicherul a declarat, printre altele, ca, din momentul lansarii Conceptiei de Cooperare cu Societatea Civila, acest proces a inregistrat si destule lacune.
In acelasi timp, pe parcursul anului trecut in comparatie cu anul 2006 cooperarea cu sectorul asociativ a capatat o noua dinamica. Daca in 2006 maximum noua organizatii neguvernamentale erau antrenate intr-o cooperare permanenta activa cu Parlamentul, atunci anul trecut numarul acestora a crescut pana la 20 de ong-uri, a explicat Marian Lupu.
Pe durata anului trecut, Legislativul a primit circa 160 de contributii din partea exponentilor sectorului asociativ.
Conceptia de Cooperare cu Societatea Civila a fost adoptata de Parlament la 29 decembrie 2005. // DECA-Press

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.