“Sovietul-superem” de la Tiraspol se mută în Tighina

Aşa zisul soviet-suprem de la Tiraspol s-ar putea muta în oraşul Tighina (Bender). Anunţul a fost făcut de către liderul separatist Evgheni Şevciuk, care a menţionat,  că instituţia va activa din toamnă la Tighina, notează site-ul tiras.ru,

În acelaşi context, Şevciuk a explicat că sediul actual al "Parlamentului" separatist nu este suficient de încăpător pentru angajaţii administraţiei. Acesta susţine că mutarea "sovietului suprem" la Tighina ar rezolva această problemă.

Şevciuk a declarat că această decizie va demonstra încă o dată importanţa oraşului Tighina pentru regiunea transnistreană şi nu va pune la îndoială "graniţa" dintre Moldova şi Transnistria ca fiind râul Nistru.

Menţionăm că în ultimele săptămâni au avut loc mai multe incidente în zona de securitate a Republicii Moldova, în special în oraşul Tighina. Mai mult de atât, şeful administraţiei oraşului Tighina a ameninţat că va scoate cu orice preţ angajaţii poliţiei moldoveneşti, dar şi a penitenciarelor moldoveneşti din regiune. Potrivit acordului din 1992, oraşul Tighina urma să fie administrat de ambele părţi.

Solicitat de Moldova.ORG, directorul Asociaţiei Promo-LEX a declarat că administraţia separatistă are un plan pe care îl aplică, folosindu-se de vulnerabilitatea clasei politice de la Chişinău. "Probabil ei consideră ca acum e momentul potrivit (instabilitate politica, incapacitatea elitei moldoveneşti de a face faţă provocărilor, angajamente internaţionale importante, dependenţa energetică faţă de Rusia, etc.) ca să ocupe definitiv şi complet municipiul Bender. Prin astfel de provocări cei de la Tiraspol şi Moscova probabil urmăresc şi scopul de a distrage atenţia de la gravele probleme ce ţin de situaţia şi respectarea drepturilor fundamentale ale omului", spune Ion Manole

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.