Serviciul Federal de Migraţie Nu intenţionează să amnistieze migranţii ilegali!

Serviciul Federal de Migraţie din Rusia nu intenţionează să amnistieze migranţii ilegali sau să simplifice schema de legalizare a acestora.

„Nu trebuiau să încalce legea. Aceste persoane nu au dreptul nici la o asigurare socială în Rusia și mai devreme sau mai târziu vor fi cădea pe mâna Serviciului Federal de Migraţie” , a declarat pentru www.itar-tass, șeful adjunct de direcţie al Serviciului Federal de Migrație, Dmitri Demidenko.

Totodată, responsabilul rus a precizat că acestor persoane nu le-a rămas decât să plece acasă.

Anterior, şeful SFM Constantin Romodanovski a declarat că legalizarea migranţilor ilegali din Rusia ar putea avea loc pe un termen scurt după intrarea în vigoare a legii privind introducerea patentelor de muncă pentru migranţi.

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat legea privind înlocuirea de la 1 ianuarie 2015 a cotelor de migranţi muncitori cu sistemul patentelor de muncă. Potrivit acestuia, patenta de muncă va fi eliberată pentru o lună cu posibilitatea prelungirii până la un an.

Moldova.ORG reaminteşte că în noiembrie, şeful SFM Constantin Romodanovski a anunţat că instituţia sa a aplicat „reguli deosebite” pentru muncitorii moldoveni la intrarea/ieşirea din Rusia. În perioada 5 -30 noiembrie serviciul federal rus a permis migranţilor moldoveni care au încălcat regimul de şedere în Rusia, să vină în Republica Moldova pentru a putea participa la alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

Mai târziu, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău a declarat că Moscova nu a prezentat nicio informaţie oficială despre amnistierea migranţilor.

Potrivit datelor serviciului federal rus, în Rusia se află 528 mii de muncitori moldoveni. Congresul diasporei moldoveneşti susţine că în Rusia circa 220 mii de cetăţeni ai R.Moldova muncesc cu încălcarea regimului de şedere.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.