Scandal la Moscova! Sediul unei bănci, înconjurat de forţele speciale din cauza interpretului Filip Kirkorov

Sediul unei bănci comerciale din oraşul Moscova a fost înconjurat marţi seara de forţele speciale din cauza interpretului Filip Kirkorov. Aceasta după ce Kirkorov, care se află într-un litigiu cu Didier  Marouani, solistul formaţiei franceze Spase,  l-a acuzat pe acesta că i-ar fi estorcat un milion de euro.

Presa rusă a scris de la faţa locului, că artistul francez a fost săltat de oamenii legii împreună cu avocatul său rus Igor Trunov. Pentru aceasta, sediul băncii a fost izolat, iar clienţii care se aflau la acea oră au fost rugaţi să părăsească incinta instituţiei bancare.

Potrivit informaţiilor preliminare, Filip Kirkorov şi avocatul său trebuiau să se întâlnească cu artistul francez, pentru a semna o înţelegere între părţi, în cazul unei piese plagiate pe care Filip Kirkorov ar fi preluat-o de la artistul francez. Este vorba despre piesa „”Жестокая любовь”, pe care expertiza independentă a recunoscut-o ca o variantă prelucrată a piesei Symphonic Space Dream, scrisă încă în 1999.

Pe 1 noiembrie, Didier Marouani l-a acţionat în judecată pe artistul rus, cerând ca instanţa  să-i interzică lui Filip Kirkorov să interpreteze piesa şi solicitând un prejudiciu moral şi comercial în valoare de 75,34 milioane de ruble.

Presa de la Moscova  scrie că iniţial, potrivit unor informaţii, avocatul lui Kirkorov ar fi recunoscut că piesa este plagiată şi între părţi urma să fie încheiată o înţelegere pentru a „legaliza” interpretarea acesteia de către  cântăreţul rus.

Ulterior, însă Filip Kirkorov a negat această informaţie şi a reclamat faptul că artistul francez îi cere un milion de euro.

Cert este faptul că atunci, când a fost scos din clădirea băncii Didier Marouani s-a declarat drept victimă în acest caz.

[youtube id=”MiJ3yv_jek8″ start=”0″] [youtube id=”WFAeTlpYIqg” start=”0″]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.