Republica Moldova, pe agenda Consiliului Suprem de Apărare a României

Consiliului Suprem de Apărare din România a fost convocat pentru o şedinţă, marţi, la ora 11.00, pe agendă aflându-se strategia de acţiune pe termen mediu şi lung privind relaţia României cu Republica Moldova şi planul de întrebuinţare a forţelor armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2017, transmite news.ro.

„Măsurile adoptate de România în vederea punerii în aplicare a regimurilor de sancţiuni instituite pe plan internaţional în perioada ocrombrie 2015 – septembrie 2016, strategia de acţiune pe termen mediu şi lung privind relaţia României cu Republica Moldova, planul de întrebuinţare a forţelor armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2017, planul naţional de priorităţi informative pentru anul 2017, stadiul implementării Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării pentru perioada 2015-2019, programul de activitate al Consiliului Superm de Apărare a Ţării pentru anul 2017”, a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului român, Mădălina Dobrovolschi.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, marţi, la Iaşi, că România vrea să sprijine Republica Moldova pentru a avea instituţii puternice, precizând că nu crede că o anumită persoană, fie şi preşedintele Moldovei, poate să afecteze “fundamental” relaţia dintre cele două state.

“Avem o relaţie istorică, relaţii economice şi culturale şi cred că în continuare există premisele pentru o colaborare foarte bună între instituţii din România şi din Republica Moldova. Sunt toate şansele ca pentru Republica Moldova economia să crească şi atunci moldovenii să simtă cu adevărat ce înseamnă apropierea de Europa”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

Alegerile prezidenţiale din Republica Moldova au fost câştigate de către candidatul prorus Igor Dodon.

Foto: News.ro

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.