Planuri mărețe între Moldova și CSI

De Cătălina Gromov

Astăzi a avut loc deschiderea oficială a celei de-a XVI-a ședință a Consiliului Cordonator al Comunității Regionale în domeniul Comunicațiilor. La eveniment au participat 9 delegaţii din statele-membre ale CSI, Europa de Est, reprezentanţi ai unor organizaţii internaţionale de profil și au fost puse în discuție acțiuni de asigurare a securității informaționale a infrastructurii "guvernelor electronice" din statele membre CSI.
Prim-ministrul Vlad Filat a participat la această reuniune și a menționat că țara noastră se află într-un proces de schimbare rapidă a inovațiilor și tehnologiilor avansate.
„Guvernul pe care îl conduc şi-a propus drept obiectiv major să transforme Moldova într-o ţară cu o administraţie transparentă şi eficientă, economie dinamică şi competitivă, cu un mediu de afaceri favorabil pentru atragerea de investiţii. Putem realiza această viziune, mai rapid şi cu costuri mai mici, prin tehnologii informaţionale şi comunicare. E-Guvernarea este parte a viziunii noastre de a moderniza şi reforma administraţia publică şi de creştere a nivelului de competivitate a ţării”, a spus la eveniment prim-ministrul.
Ce ține de sectorul comunicaţiilor şi creşterea economică, Filat a spus că trebuie definite programe naționale și proiecte iar elaborarea planului de acţiuni pentru implementarea Strategiei de colaborare a ţărilor membre ale CSI în domeniul informatizării pînă în anul 2015 trebuie să reprezinte un obiectiv prioritar.

Ministrul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor, Alexandru Oleinic a menționat că țara noastră dispune de un potenţial suficient pentru dezvoltarea tehnologiilor de cea mai înaltă calitate și traversează o etapă de modernizare tehnologică şi transformare electronică a sectorului administrativ.

Evenimentul a fost organizat de către Ministerul Tehnologiilor Informațional cu participarea șefiilor delegațiilor din Federația Rusă, Armenia, Uzbekistan, Ucraina, Kazahstan, Kîrghîzstan, Uzbekistan, Azerbaidjan și Bulgaria.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.