Peste 100 de jurnaliști străini se vor aduna în această toamnă la Chișinău

PE SCURT

În acest an, conferința internațională organizată de rețeaua internațională de jurnaliști „n-ost” va avea loc la Chișinău, în perioada 3-5 octombrie. Ediția se va desfășura sub titlul „OFF THE BEATEN TRACK! Building new rails for foreign reporting on Eastern Europe”.

La eveniment vor participa aproximativ 120 de jurnaliști din diferite țări europene. Conferința va dura 2 zile și jumătate și tradițional va cuprinde mai multe elemente: paneluri, discuții în grupuri restrânse, ateliere practice, activități culturale, vizite la redacțiile locale, etc. Limba de comunicare în cadrul conferinței va fi engleza.

PE LUNG

În cadrul acestor formate se vor discuta teme destul de diverse. Totuși, acestea vor avea un lucru comun – dorința de a identifica noi abordări pentru a schimba percepția despre regiunea Europa de Est și Europa în general. Adunăm la un loc jurnaliști creativi și cu experiență, pentru a reflecta împreună cum ar trebui să fie jurnalismul internațional în viitor.

Comunitatea locală poate aplica gratuit până pe data de 8 septembrie. Ulterior, aplicările vor fi acceptate, însă doritorii vor trebui să achite o taxă de 15 euro.

Mai multe informații găsiți aici: https://n-ost.org/100-media-conference-2019-off-the-beaten-track

Înregistrare presupune participarea la toate activitățile din cadrul conferinței. Alimentarea este asigurată de participanți. Doritorii de a participa, care nu locuiesc în Chișinău, vor beneficia de cazare în cameră dublă (unde vor fi cazați cu un alt participant de același gen).

Atenție!
Jurnaliștii locali sunt invitați în special la „Kitchen talks”, care vor avea loc în seara zilei de vineri, 4 octombrie. Acesta este un element media tradițional din cadrul conferinței organizate de n-ost. În cadrul acestora jurnaliștii localnici invită la ei „acasă” participanții străini la conferință pentru discuții neformale. Pentru acestea nu e nevoie de pregătire, participanții vin singuri cu gustări și băuturi. Astfel, echipa n-ost s-ar bucura dacă participanții străini ar fi invitați să viziteze redacțiile locale.

Lucrez în jurnalism din 2012 și am învățat meseria din practică, pe teren. Am preluat Moldova.org în calitate de manageră în 2016 și de atunci am reușit nu doar să creștem echipa, ci și să transformăm radical forma și menirea redacției. Mă mândresc cu o echipă feministă, care ține pasul cu trendurile internaționale, practicând jurnalismul constructiv și de soluții. Depun efort pentru ca Moldova.org să se asocieze și colaboreze cu organizații de la noi și internaționale, care împărtășesc aceleași valori. Asta pentru că noi facem mai mult decât jurnalism, noi construim o comunitate.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.