PE nu agreeaza “razboiul lingvistic” dintre Moldova si Romania

Parlamentul European recomandă României şi Moldovei să identifice o soluţie rezonabilă privind sintagma “limba moldovenească” în documentele semnate de Moldova şi Uniunea Europeană. Preşedintele Parlamentului European, Hans-Gert Poettering, s-a referit marţi, la Bucureşti, în cadrul unei conferinţe de presă, la refuzul României de a accepta această sintagmă în actele comunitare. “Recomand să se găsească o soluţie convenabilă pentru toate părţile”, a spus preşedintele legislativului european, fără să facă vreun alt comentariu în acest sens.

Reamintim că ministrul de Externe al României, Adrian Cioroianu, a declarat luni că România nu va ratifica documentele dintre UE şi Republica Moldova, în care vor exista referiri la aşa-zisa limbă moldovenească. “Este puţin probabil ca autorităţile de acum ale Republicii Moldova să renunţe la sintagma limba moldovenească. E limpede că este o sintagmă politică, sper că nu aveţi niciun fel de îndoială că autorităţile de la Chişinău acum folosesc limba moldovenească dintr-un impuls pur politic”, a mai spus Cioroianu. // Flux

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.