PD a ramas cu un singur cosilier in Consiliul Municipal Chisinau

Partidul Democrat din Republica Moldova a ramas cu un singur consilier in Consiliul Municipal Chisinau (CMC), din cei cinci inclusi pe listele PD. Este vorba despre Oazu Nantoi. Ceilalti membri ai fractiunii PD au anuntat la 20 septembrie curenT, in cadrul sedIntei CMC, ca parasesc fractiunea.

Trei dintre ei – Alexandru Tanase, Galina Talai si Vladimir Cotet au anuntat ca isi creaza o noua fractiune liberal-democratica (LD) in cadrul Consiliului Municipal. Cel d-el cincelea consilier, Mihai Severovan, care a aderat anterior la fractiunea PD, a anuntat si el ca paraseste fractiunea si ramane consilier independent.

Presedintele noii fractiunii, Alexandru Tanase, a anuntat ca aceasta decizie a fost una benevola, precizand ca cei care au parasit fractiunea democrata nu au fost membri de partid ci doar au candidat pe listele acestuia.

“Fractiunea va lua deciziile independent fara a se tine cont de existenta coalitiei care este una nefunctionala si care nici nu existat cu adevarat. A existat doar un acord, care a fost semnat de catre liderii a patru fractiuni si la acre noi nu am luat parte”, a subliniat Tanase.

Solicitat sa comenteze decizia fostilor consilieri democrati, liderul PD, Dumitru Diacov, a declarat pentru REPORTER.MD, ca este optiunea ficaruia de a alege si ca astfel de cazuri sunt parte a fenomenului turismului politic din Moldova.

“Tine de constiinta lor, dar cred ca aceasta decizie se explica si prin situatia din Consiliu. Decizia de a parasi fractiunea nu este de azi, s-a tergiversat cu buna stiinta situatia in Consiliu, pentru a promova anumiti oameni, ca in final sa se formeze o noua fractiune”, a spus Diacov, lasand sa se inteleaga ca cei trei care au parasit fractiunea il vor urma pe Filat, pentru ca anume el a fost cel care i-a promovat pe listele consilierilor democrati. Diacov a mai spus ca PD va continua sa activeze in continuare in CMC cu un singur consilier, care este Oazu Nantoi.

Amintim ca noul Consiliu este reprezentat de catre 10 formatiuni politice, care au obtinut mai mult de 2 la suta din voturile valabile exprimate de catre alegatori la 3 iunie curent. Astfel, Partidul Comunistilor detine 16 mandate, Partidul Liberal – 11, Alianta “Moldova Noastra” – 7, Partidul Democrat si Partidul Popular Crestin Democrat – cate 4, Partidul Democratiei Sociale – 3, Partidul Social-Democrat si Partidul Umanist – cate 2, Blocul “Patria-Rodina-Ravnopravie” si Partidul National-Liberal – cate un mandat. // Reporter.MD

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.