Parlamentar european califica drept inutila desfasurarea unui referendum in zona transnistreana

Copresedintele Comitetului de Cooperare Parlamentara RM-UE din partea Parlamentului European, Marianne Mikko, sustine ca un referendum in zona transnistreana a Republicii Moldova ste inutil atita timp cit nu exista o baza juridica pentru desfasurarea lui, informeaza MOLDPRES.

Ofiacialul european a declarat astazi, la Chisinau, intr-o conferinta de presa sustinuta dupa mai multe intrevederi cu oficiali moldoveni, ca pozitia Parlamentului European in privinta problemei transnistrene este similara cu cea a Legislativului Republicii Moldova. Mikko a precizat ca va incerca, in timpul intrevederilor de astazi cu autoritatile transnistrene, sa afle care este pozitia acestora.

Solicitata de ziaristi sa aprecieze ritmul reformelor desfasurate in Moldova, Marianne Mikko a comunicat ca "nivelul implementarii reformelor democratice este bun, iar dorinta autoritatilor moldovene de a urma calea integrarii europene este una evidenta".

Referindu-se la elaborarea si adoptarea legilor in R. Moldova, in particular, la Legea Audioviualului, Marianne Mikko a sugerat autoritatilor moldovene sa acorde o atentie sporita privatizarii institutiilor de informare in masa si crearii conditiilor necesare pentru functionarea presei independente.

Prezent la conferinta, Victor Stepaniuc, copresedinte al CCP RM-UE din partea Moldovei, a apreciat dialogul cu delegatia Parlamentului European drept unul constructiv si deschis. Referindu-se la implementarea Planului de Actiuni RM-UE, Stepaniuc a precizat ca, in acest sens, oficialii europeni au remarcat unele restante la reformarea sistemului judiciar, a audiovizualului, la solutionarea diferendului transnistrean s.a.

in perioada 27-30 iunie curent, o delegatie ad-hoc din partea Parlamentului European in Comitetul de Cooperare Parlamentara RM-UE se afla intr-o vizita de lucru in Republica Moldova, noteaza MOLDPRES. // Moldpres

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.