Olanda îi cataloghează pe români drept criminali

Chişinău/ Moldova.ORG/ — Serviciile de securitate olandeze consideră că românii, bulgarii şi polonezii care au rămas fără locuri de muncă sunt cei mai numeroşi criminali din Ţările de Jos.

Astfel, cabinetul de la Haga a anunţat că autorităţile administraţiei olandeze vor verifica dreptul de rezidenţă al esticilor, odată cu prelungirea fermă a restricţiilor la muncă pentru încă doi ani.

Chiar şi în discursul său de Anul Nou, Comandantul poliţiei din Haga a abordat această problemă şi a acuzat criza economică.

"Numeroase persoane din Europa Centrală şi de Est şi-au pierdut locurile de muncă (…), acum apar în statisticile privind infracţionalitatea. Îşi pierd locurile de muncă şi încep să fure", a declarat acesta.

El a adăugat că creşterea numărului de spargeri de locuinţe în Haga se datorează parţial est-europenilor. De asemenea, poliţia din Rotterdam a decis de asemenea să adopte măsuri mai dure în privinţa est-europenilor.

"Partea lor în ceea ce priveşte furturile din maşini şi din locuinţe este în creştere", a declarat purtătoarea de cuvânt a instituţiei, menţionează gazetaromaneasca.com.

Numărul de străini din Europa Centrală şi de Est în ţările de Jos, este, potrivit olandezilor, mai mare decât se aştepta. Cele mai recente estimări, arată că există între286.000 şi 325.000 de europeni din Est în ţările de Jos.

Totuşi, potrivit datelor Eurostat, până în 2010, românii şi bulgarii nu sunt nici pe departe grupuri numeroase în Olanda.

Cu toate astea potrivit datelor Comisiei Europene, după aderarea la UE şi mai ales după 2010 procentul muncitorilor din cele două state membre, România şi Bulgaria, care au plecat în alte ţări UE a scăzut constant.

Amintim că Olanda este ţara care a blocat şi aderarea României la Schengen, iar oficialii ei au precizat, în numeroase ocazii, că vor continua să nu accepte compromisul propus de celelalte ţări membre – aderarea în etape – invocând problemele din domeniul justiţiei. Au ei sau nu dreptate este greu de judecat.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.