Ministerul de Externe de la Bucureşti „ia notă” de învestirea noului Guvern al R.Moldova

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti ia notă de învestirea noului Guvern al Republicii Moldova, pe baza unui Program de activitate care include, ca obiectiv prioritar, realizarea asocierii politice și integrării economice cu Uniunea Europeană, se arată într-un comunicat al Diplomaţiei române.

Potrivit acestuia, formarea Guvernului, la capătul unui îndelungat proces de consultări politice, reprezintă premisa pentru abordarea neîntârziată a problemelor care stau astăzi în fața Republicii Moldova.

“Ministerul Afacerilor Externe exprimă așteptarea ca noul Executiv „să continue eforturile în direcția consolidării parcursului pro-european, a aprofundării reformelor democratice și întăririi instituțiilor statului de drept, în consens cu mesajul transmis de cetățeni la alegerile din 30 noiembrie 2014”, se menţionează în comunicat.

Totodată, se mai arată că urmărirea strictă a obiectivului integrării europene, respectiv al realizării reformei conform standardelor europene va constitui un test de încredere pentru forțele de la Chişinău.

„România rămâne angajată, în aceste condiții, pentru dezvoltarea, în continuare, a dialogului politic și a cooperării concrete cu Republica Moldova, pentru susținerea eforturilor autorităților de la Chișinău îndreptate spre consolidarea parcursului european”, se mai arată în comunicatul MAE.

Reamintim că la 18 februarie Parlamentul a acordat vot de încredere Guvernului condus de Chiril Gaburici. Acesta a fost susţinut de deputaţii PLDM, PDM şi PCRM.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.