Letonia va sustine Moldova in procesul de integrare europeana


Moldpres – Ministrul leton de Externe, Artis Pabriks

Guvernul Republicii Letonia va implementa in Moldova zece proiecte de sustinere a Planului de actiuni RM-UE si va impartasi experienta sa in procesul de integrare europeana.

Declaratia apartine vicepremierului Andrei Stratan, ministru al Afacerilor Externe si Integrarii Europene, si a fost facuta astazi, intr-o conferinta de presa, organizata cu prilejul vizitei oficiale la Chisinau a ministrului leton de Externe, Artis Pabriks, comunica MOLDPRES.

Potrivit lui Stratan, doua proiecte deja se implementeaza, de catre Serviciul Vamal, si acestea vor contribui la perfectionarea activitatii in domeniu a Moldovei.

Seful diplomatiei moldovenesti a apreciat inalt dialogul bilateral cu omologul sau leton si a mentionat ca Republica Moldova are un interes deosebit in mentinerea cooperarii bilaterale dintre cele doua state. in timpul vizitei au fost discutate probleme de cooperare in domeniul politic, social si economic. "Cadrul juridic existent ne va permite sa solutionam toate problemele de interes comun dintre Moldova si Letonia", a specificat Stratan.

Ministrul leton de Externe a asigurat ca tara sa va sustine si va acorda asistenta Republicii Moldova in procesul de integrare in UE, iar vizita Presedintelui leton, Vaira Vike-Freiberga, la Chisinau, in perioada 3-4 aprilie curent, va extinde cooperarea politica, economica si comerciala dintre Moldova si Letonia.

Pabriks a relevat ca in luna noiembrie 2005, Guvernul leton a aprobat un plan de cooperare cu statele ex-sovietice, in care accentul a fost pus colaborarea cu Moldova si Georgia.

Ministrul leton de Externe, Artis Pabriks, efectueaza in perioada 13-15 martie o vizita oficiala la Chisinau. Relatiile moldo-letone s-au intensificat dupa vizita intreprinsa in toamna anului trecut in Republica Letonia de catre Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, noteaza MOLDPRES. // Moldpres

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.