Judecătoria accelerează examinarea în „procesul ambulanţelor” – AMN

Moldova.ORG — „Examinarea aşa-numitului dosar al „ambulanţelor”, în care este incriminat Serafim Urechean, este puternic accelerată, fiind programată pentru 22, 23 şi 24 ianuarie, în fiecare zi, la ora 14:00. Şedinţă precedentă a instanţei pe acelaşi dosar fusese contramandată din cauza lipsei reprezentatului citat al Primăriei municipiului Chişinău”, se menţionează într-un comunicat al serviciul de presă al Alianţei „Moldova Noastră” (AMN).

Potrivit autorilor comunicatului, programarea forţată a şedinţelor reprezintă o nouă abordare, căci până acum am asistat la tergiversarea procesului, pe care liderul Alianţei „Moldova Noastră” îl consideră o comandă a preşedintelui comunist, Vladimir Voronin. Reamintim că acţiunile de urmărire împotriva fostei echipe a Primăriei municipiului Chişinău au fost demarate de şeful statului, care a dispus „Organizaţi executarea pe un document adresat unor autorităţi centrale, de stat şi celor de drept.
 
„Judecătoria sectorului Centru continuă examinarea cazului la insistenţa Procuraturii, ignorând decizia din 17 mai 2006 a Plenului lărgit al Curţii Supreme de Justiţie, care a confirmat încălcarea gravă a procedurilor penale de către anchetatori şi a anulat toate actele pe care se bazează acuzarea, cerând scoaterea lui Serafim Urechean de sub urmărire. Ignorarea deciziei instanţei supreme a justiţiei din Republica Moldova este considerată un abuz major împotriva drepturilor omului şi a statului de drept, comis de către Procuratură şi o instanţă inferioară. Pe acest motiv, la 12 decembrie 2006, a fost sesizată Curtea Europeană pentru Drepturile Omului”, se menţionează în comunicatul citat.

Potrivit aceleiaşi surse, sedinţele de la Judecătoria sectorului Centru al municipiului Chişinău sunt publice, iar dl Serafim Urechean crede că cetăţenii Republicii Moldova trebuie să poată urmări, cum Puterea implică justiţia în răfuiala cu Opoziţia. Liderul AMN consideră acest proces un test de independenţă pentru profesioniştii din organele de drept şi de justiţie, precum şi „începutul sfârşitului” pentru etapa de uzurpare a puterilor de stat din Republica Moldova.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.