Igor Dodon – candidatul PSRM la funcţia de preşedinte

Comitetul executiv politic al PSRM a recomandat desemnarea lui Igor Dodon în calitate de candidat la funcţia de şef al statului şi se pronunţă pentru organizarea alegerilor prezidenţiale în paralel cu alegerile parlamentare anticipate.

Potrivit unui comunicat al formaţiunii, PSRM consideră drept obligatorie participarea la alegerile prezidenţiale a candidatului partidului în persoana preşedintelui formaţiunii, Igor Dodon, iar activităţile de pregătire pentru campania electorală urmează a fi lansate chiar astăzi.

Totodată, formaţiunea precizează că va face uz de toate metodele legale posibile pentru a obţine organizarea alegerilor parlamentare anticipate concomitent cu cele prezidenţiale, care să se desfăşoare în condiţii de transparenţă maximă a procesului de votare.

“Comitetul Executiv Politic PSRM consideră că alegerile prezidenţiale directe şi alegerile parlamentare anticipate sunt unica şi ultima modalitate de a opri genocidul social, colapsul economic total, impotenţa politică şi, drept consecință, dispariţia Republicii Moldova de pe harta politică a lumii ca stat suveran. S-ar putea întâmpla să nu mai existe o altă şansă de a respinge atacurile oligarhilor şi unioniştilor”, se menţionează în comunicatul PSRM.

Reamintim că Republica Moldova va organiza alegeri prezidențiale la data de 30 octombrie. Este pentru prima dată în ultimii 16 ani când moldovenii își vor alege direct președintele. Din 1994 până în 2000, președintele Republicii Moldova a fost ales prin vot direct de cetățeni, iar începând cu 2000 Constituția a fost modificată, astfel că această atribuție a revenit Legislativului.

La 4 martie, în urma unei sesizări depuse de un grup de deputați PLDM, Curtea Constituțională a decis însă că modificarea Legii Supreme s-a făcut cu încălcări. Astfel, dreptul de alegere a președintelui țării a revenit din nou cetățenilor.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.