Gura păcătosului adevăr grăieşte

Vladimir Socor, specializat în ultimii ani în lustruirea regimului comunist din RM, denigrarea Opoziţiei şi defăimarea României, s-a referit într-un comentariu recent la criza politica din Chişinău. Deşi recunoaşte că evenimentele din 6-7 aprilie au demonstrat „incapacitatea statală şi deficitul de competenţă” ale autorităţilor, Socor trişează când afirmă că „Poliţia şi Securitatea s-au lăsat surprinse, nu au avut informaţiile necesare ca să preîntâmpine tulburările şi că au intrat în panică după izbucnirea violenţelor”.

Potrivit presei, anume Poliţia şi Securitatea au fost cel mai bine informate despre tulburări, deoarece acestea au fost organizate şi gestionate chiar de ele. La fel e suptă din… degetul lui Markuşa afirmaţia că preşedinţia „a intrat în panică din cauza lipsei de informaţii”. Mai aproape de adevăr e opinia lui Socor că Dictatorul s-a lăsat pradă „unor interpretări absurde, pe care Preşedintele Vladimir Voronin le-a adoptat reflexiv, fără să le mai examineze”, iar „unii consilieri i-au inspirat preşedintelui declaraţii menite parcă să stârnească neîncredere în Europa faţă de R. Moldova şi conducerea ei, în loc să dezamorseze potenţialul deja existent de neîncredere”. Nu putem să nu fim de acord sută la sută cu Socor când susţine că „Poliţia a bătut masiv, furios, fără nicio raţiune, câteva zile după ce răzmeriţa se terminase. Statul nu are voie să răspundă la sălbăticie cu altă sălbăticie. Ministerul domnului Gheorghe Papuc s-a dovedit a fi un minister disfuncţional şi primitiv”.
La fel de justă e şi convingerea lui că „Procuratura apare într-o lumină jalnică… şi că nu-i deloc prima data când lipsa de profesionalism a Procuraturii compromite reputaţia RM în interior şi exterior”.
…Toate aceste opinii juste ale lui V. Socor răstoarnă teza lui iniţială cum că, chipurile, preşedinţia, poliţia şi securitatea n-au avut informaţiile necesare ca să preîntâmpine tulburările şi demonstrează contrariul…

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.