Google să ne judece sau Alegeri pe facebook/ OPINIE

De o vreme putem să observăm cum sistemul de alegeri dă greș. Tot mai puțini votează, tot mai multe fraude electorale. Și nu e vorba doar de Moldova, ci și de România.

Nu doar simplii alegători ori n-au chef de votat sau sunt indeciși, ci chiar și politicienii. Așa am ajuns de râsul lumii, Moldova fiind mult timp o țară fără președinte, cu niște politicieni care n-au fost în stare să-și facă treaba pentru care sunt plătiți. Și în Moldova, și în România morții votează mai ceva ca viii, iar politicienii în loc să respecte legile și rezultatele alegerilor, se joacă cu referendumurile, recesământurile și mini-recesământurile (mă întreb când vor apărea și slipo-recesământurile sau sutieno-recesământurile…). Nu degeaba suntem un popor din care au ieșit I. L. Caragiale și Urmuz.

În Tomești, județul Timiș, localitatea de unde e soția mea, am participat la o întâlnire a grupului tomeștenilor de pe facebook. Deși am mers acolo nu prea entuziasmat, m-a uimit reușita evenimentului. Tomeștenii din localitate, dar și din Germania, Spania, Franța… s-au revăzut toți după mulți ani. Un domn care locuiește acum în Brașov, a revenit în Tomești după 40 de ani. La eveniment a fost adus și DJ-ul de pe vremuri. Așa cum am mai spus, a fost o seară frumoasă, și tomeștenii au avut ocazia să se revadă fără mari eforturi, doar cu o simplă înțelegere pe facebook.

Nu o fi facebook-ul un etalon, după care să ne ghidăm, dar seara de la Tomești m-a pus pe gânduri. De ce nu se fac alegeri nu neapărat pe facebook, ci pe internet? Cred că ar vota mult mai mulți, iar identitățile false ar putea fi ușor verificate, doar și google ne știe deja adresele, cum s-ar spune: google să ne judece!

PS: Iar cu ocazia alegerilor pe internet, politicienii moldoveni ar putea duce calculatoare la sate. Măcar un calculator și o conexiune la internet pentru 100 de persoane. Vi se pare imposibil? Dacă da – uitați de alegeri corecte.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.