Gheorghe Susarenco: „A venit timpul să spunem lucrurilor pe nume”

Deputatul PPCD, Gheorghe Susarenco, membru al Comisiei juridice, pentru numiri şi imunităţi, a făcut joi, la tribuna centrală a Legislativului, o declaraţie pe marginea proiectului de modificare a Regulamentului Parlamentului „şi în special a articolului 82, prin care se propune de a interzice transmiterea în direct la Radio şi TV a şedinţelor Parlamentului”. De altfel, în ajun, la 13 decembrie, precum a remarcat vorbitorul, „şi Biroul Permanent al Parlamentului a dat undă verde unei iniţiative comuniste cu acelaşi subiect”.

„Deputaţii majorităţii parlamentare nu doresc să fie auziţi şi priviţi atunci când, zi de zi, stau cu mâna pe grijile poporului, vorba vine. Au grijă, slugile poporului, ca cetăţeanului de rând să nu-i încurce radioul sau televizorul, atunci când acesta mulge oile, paşte vacile sau stă zile şi nopţi în şir sub ferestrele ambasadelor străine, pentru a obţine o viză, ca să poată fugi încotro îl duc ochii din ţara asta blestemată şi uitată de Dumnezeu”, a declarat Gheorghe Susarenco.

Cu referinţă la întreprinderile municipale Antena C şi Euro TV,

Gheorghe Susarenco a opinat: „Desigur că este de competenţa Consiliului Municipal Chişinău, ca fondator, să procedeze după bunul său plac, dar aceasta nu obligă autoritatea respectivă să meargă numai la privatizarea acestor două posturi şi nu la transformarea lor în teleradiodifuzor public. Este vorba, în opinia mea, de o decizie politică şi nu de una juridică”.

„Cred că a venit timpul să spunem lucrurilor pe nume. Şi, în primul rând, să-i amintim Preşedintelui Voronin, că unul din cele 10 puncte, convenite cu opoziţia acum doi ani, s-a referit, pe de o parte, la obligativitatea transmiterii în direct la Radio şi TV a şedinţelor în plen a Parlamentului, iar pe de altă parte – la transformarea „Teleradio-Moldova” în instituţie publică. Subliniez, publică şi nu privată”, a mai spus vorbitorul. // Flux

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.