Europarlamentarii romani se lupta la Bruxelles si pentru soarta Republicii Moldova

Un interviu cu Mihaela Popa, europarlamentar al Partidului Democrat-Liberal din Romania, publica ziarul Flux.
Din interviu, aflam ca pozitia europarlamentarilor romani, dar si a Bucurestiului oficial fata de RM este una de cooperare constructiva si nu de obstructionare cum vrea sa ne convinga Chisinaul oficial.
„Exista numeroase parghii pentru a-i sprijini, in calitate de europarlamentar, pe oamenii din mijlocul carora provii, iar eu ii reprezint la Bruxelles si pe romanii basarabeni care au votat la alegerile europarlamentare”, spune Mihaela Popa.
Ca membru al Comisiei pentru Cultura si Educatie din Parlamentul European, Mihaela Popa aminteste, cu referire la RM, de programul educational „Yuoth in Action”, „TEMPUS”, dar si de proiectele transfrontaliere din cadrul programului de vecinatate Romania-RM.
Intrebata ce semnificatie ar avea ziua de 24 Ianuarie 1859, Popa a spus ca „in ultimii doi ani, semnificatia acestei zile a trecut de granitele istorice, celebrand existenta noastra ca parte a marii familii a Uniunii Europene”, pentru ca „granitele nu mai au astazi semnificatia pe care o aveau candva”.
„Politicienii cu adevarat interesati de soarta moldovenilor trebuie sa se gandeasca la programe si proiecte profesionist implementate, care sa apropie nu doar romanii intre ei, ci romanii de toti cetatenii Uniunii Europene”, spune, in interviul solicitat de Flux, Mihaela Popa. // DECA-Press

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.