Curtea de Apel: Fostul premier Vlad Filat rămâne în arest preventiv!

Fostul premier Vlad Filat rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile. Curtea de Apel de la Chișinău a respins astăzi demersul avocatului Igor Popa aspura deciziei Judecătoriei Buiucani de prelungire a arestului fostului premier cu încă 30 de zile.

„Nu există elemente noi. Aceste pseudoprobe prezentate de procurori nu conțin niciun indiciu incrimatoriu care ar confirma că Vlad Filat se face vinovat. În opinia noastră este o greșeală majoră să deții în arest preventiv în condițiile în care nu există probe și este deținut în condiițile de penitenciar. Oricum, Moldova va pierde la CEDO acest caz și va plăti despăgubiri. Mai mult, statul trebuie să plătească întreținerea lui Filat. În acest caz, cea mai bună soluție este arestul la domiciliu. El se află în celulă cu încă doi reținuți”, a declarat avocatul Igor Popa.

La rândul său, procurorul care instrumentează acest caz, Adriana Bețișor, a declarat că în cazul în care fostul premier ar fi cercetat în libertate, ar exista anumite riscuri că acesta ar putea influența mersul anchetei.

Mai mult decât atât, ea a precizat că pe viitor, în procesul de investigare a cazului, Vlad Filat nu va face declarații în fața presei pentru a nu prejudicia mersul anchetei cu riscul de a emite mesaje sugestive. “Este o etapă incipientă și este un volum enorm de lucru”,  a adăugat Adriana Bețișor.

Moldova.ORG reaminteşte că, pe 23 octombrie, Curtea de Apel a menținut decizia Judecătoriei Buiucani de a-l plasa în arest preventiv pentru 30 de zile pe liderul PLDM, Vlad Filat. Tot atunci el a fost transferat din izolatorul CNA la penitenciarul nr. 13 din capitală. Liberal-democratul își ispășește al doilea mandat de arest pe termenul de 30 de zile.

Fostul premier a fost reținut, pe 15 octombrie, din sediul Parlamentului, după ce în aceeași zi deputații au votat pentru ridicarea imunității acestuia.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.