Connect with us

Justiție

Dublu omor la Ialoveni: Un individ a ucis un bărbat, iar după aceasta și pe iubita victimei

Publicat

pe

Un locuitor al raionului Ialoveni a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru un dublu omor, săvârşit cu o deosebită cruzime.

Potrivit probatoriului întocmit de procurori, în septembrie 2016, aflându-se în vizită la un cuplu, inculpatul, fiind în stare de ebrietate, a iniţiat o ceartă cu stăpânul casei.

După aceasta, el împreună cu concubina victimei au lovit bărbatul cu o bucată de lemn până acesta a decedat.

În continuare, pentru a ascunde urmele crimei, cei doi s-au deplasat la marginea localităţii pentru a găsi un loc unde ar putea ascunde cadavrul victimei, pe care l-au lăsat acasă.

Din teamă să nu fie denunţat la poliţie pentru comiterea omorului, inculpatul i-a aplicat şi femeii multiple lovituri cu aceeaşi bucată de lemn, până victima a rămas fără suflare.

Recent, pentru comiterea omorului săvârşit asupra a două persoane, instanţa de judecată i-a stabilit inculpatului o pedeapsă de 16 ani închisoare în penitenciar de tip închis.

Sentinţa este cu drept de atac.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Justiție

Un șofer, condamnat la 5 ani de închisoare. A accidentat mortal o femeie şi fetiţa acesteia de 7 ani în satul Codru Nou

Publicat

pe

De către

Procurorii au obţinut o sentinţă mai aspră pentru bărbatul, care în vara anului trecut, a accidentat mortal, pe o trecere de pietoni, o femeie şi fiica acesteia.

Procurorii au demonstrat că, în august 2016, deplasându-se la volanul unui Mercedes cu o viteză excesivă, în apropiere de satul Codru Nou, raionul Teleneşti, inculpatul a tamponat o femeie, care traversa împreună cu fiica sa minoră, strada pe o zebră. Impactul a fost atât de puternic, încât victimele, de 29 şi, respectiv, 7 ani au decedat pe loc.

În luna iunie curent, instanţa de fond i-a aplicat inculpatului o pedeapsă non privativă de libertate, cu încasarea de la acesta, în beneficiul succesorului părţii vătămate, a sumei de 642 mii lei cu titlu de prejudiciu moral şi material.

Procurorii au contestat sentinţa pe motivul blândeţii pedepsei. Astfel, prin decizia Curţii de Apel Chişinău, inculpatul, în vârstă de 37 de ani, a fost condamnat la 5 ani de închisoare, cu executare, şi cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de 5 ani.

Decizia este cu drept de atac.

Citește mai departe

Justiție

Cinci persoane, condamnate la 64 de ani. Au răpit un bărbat, l-au snopit în bătaie şi l-au dus la cimitir să-şi sape groapa

Publicat

pe

De către

Cinci locuitori ai municipiului Bălţi au fost condamnaţi în total la 64 de ani şi 6 luni închisoare, după ce au răpit un bărbat, l-au snopit în bătaie şi l-au dus la cimitir să-şi sape groapa. Inculpaţii au primit 15, 14, 13, 12 şi, respectiv, 10 ani şi 6 luni închisoare, după ce Procuratura municipiului Bălţi le-a demonstrat vinovăţia.

Potrivit probelor, în seara zilei de 19 decembrie 2016, aflându-se într-un local din municipiul Bălţi, inculpaţii l-au lovit crunt pe un bărbat, după care l-au răpit, l-au urcat în portbagajul automobilului şi l-au transportat la domiciliul mamei unuia dintre agresori, cu care victima a concubinat o vreme.

În continuare, inculpaţii l-au impus pe bărbat să-şi ceară scuze de la femeie pentru neplăcerile pe care acesta i le-ar fi creat în trecut. La refuzul bărbatului, agresorii l-au urcat iarăşi în portbagaj şi l-au transportat la cimitirul orăşenesc.

Acolo, inculpaţii au scos victima din maşină, au bătut-o, i-au sustras hainele şi banii, după care, ameninţînd-o cu o armă de foc, au impus-o să-şi sape groapa. Într-un moment de neatenţie, bărbatul a reuşit să fugă, cerând ajutor de la angajaţii unei benzinării din apropiere.

Potrivit concluziei medico-legale, în rezultatul loviturilor primite, victima a suferit traumă toraco-abdominală cu multiple echimoze şi excoriaţii ale corpului, fracturi a coastelor, ruptură de intestine, care sunt periculoase pentru viaţă şi sănătate şi se califică ca vătămări corporale grave a integrităţii corporale.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

Citește mai departe

Justiție

S-a deplasat la un accident rutier, dar a pretins bani de la şoferul beat. Un polițist, trimis în judecată

Publicat

pe

De către

Un inspector al Secţiei Supraveghere Transport şi Circulaţie Rutieră al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău va compărea în instanţa de judecată pentru mai multe capete de acuzare, printre care: corupere pasivă, trafic de influență, abuz de serviciu și păstrarea ilegală a munițiilor.

Potrivit Procuraturii anticorupţie, în septembrie 2014, inspectorul s-a deplasat la faţa locului unui accident rutier din capitală, unde a pretins şi primit de la şoferul, care se afla în stare de ebrietate, 50 de euro pentru a întreprinde acţiuni în vederea evitării tragerii la răspundere penală a ultimului.

Deoarece acțiunile inspectorului erau declarative, dosarul referitor la accidentul rutier a fost transmis spre examinare altui colaborator de poliție.

În continuare acțiunilor sale infracționale, inspectorul, a mai pretins suplimentar de la şofer 1000 de euro pentru a influenţa colegul de serviciu, responsabil de caz, să nu pornească dosar penal pe numele şoferului, bani pe care i-a primit mai târziu, sub controlul organului de urmărire penală.

În cadrul urmăririi penale s-a mai constatat că, în perioada anilor 2007 – 2014, inspectorul, primind spre examinare materialele privind comiterea a trei accidente rutiere, a propus procurorilor refuzul în pornirea urmăririlor penale.

Deşi procurorii au respins propunerea și au restituit materialele pentru pornirea urmăririi penale, poliţistul nu a urmat indicaţiile procurorilor şi nu a dispus pornirea urmăririi penale, tăinuind infracțiunile pentru a nu avea în gestiune un număr mare de cauze penale nesoluţionate.

Toate materialele menționate supra au fost depistate în cadrul percheziţiilor la domiciliul inculpatului, împreună cu două cartuşe de vânătoare, păstrate ilegal.

Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat cauza penală de învinuire a poliţistului instanţei de judecată, iar dacă va fi recunoscut vinovat de cele incriminate, inculpatul riscă până la 5 ani închisoare, precum și poate fi obligat să recupereze cheltuielile judiciare în valoare de 2886 lei.

Citește mai departe
Advertisement Enter ad code here

Ultimele Știri

Justiție1 minut în urmă

Dublu omor la Ialoveni: Un individ a ucis un bărbat, iar după aceasta și pe iubita victimei

Un locuitor al raionului Ialoveni a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru un dublu omor, săvârşit cu o...

Externe15 minute în urmă

Vladimir Putin: Explozia din supermarketul din Sankt Petersburg, soldată cu 13 răniţi, a fost un act terorist

Explozia de miercuri dintr-un supermarket din Sankt Petersburg, soldată cu 13 răniţi, a fost un act terorist, a declarat joi...

Social24 de minute în urmă

Pavel Filip a convocat la Guvern o ședință specială pe tema crizei deșeurilor menajere de la Bălți

Premierul Pavel Filip a convocat în dimineața zilei de astăzi la Guvern o ședință specială pe tema crizei deșeurilor menajere...

Politică2 ore în urmă

Igor Dodon: Am respins în mod repetat candidaturile la funcțiile de miniștri înaintate de Guvernul Filip

Președintele Igor Dodon a anunțat astăzi că a respins în mod repetat candidaturile la funcțiile de miniștri înaintate de Guvernul...

Social2 ore în urmă

Doi tineri, reținuți în timp ce primeau bani. Au convins două fete să practice prostituţia într-un apartament din capitală// VIDEO

Oamenii legii au documentat şi demascat activitatea criminală a unui tânăr de 27 ani şi a unei domnişoare de 19...

Social2 ore în urmă

Un turc, soția acestuia și un avocat, reținuți de CNA. Ar fi cerut 11 000 euro de la rudele unui cetățean turc deţinut în penitenciar

Trei persoane au fost reţinute, aseară, de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, în urma unei operaţiuni, desfăşurate cu sprijinul...

Reintegrare6 ore în urmă

Tiraspolul anunță amnistie specială pentru tinerii care au fugit din armata transnistreană

Deputații locali ai așa-zisului soviet suprem de la Tiraspol au aprobat o decizie privind amnistierea tinerilor, care au părăsit unitățile...

Advertisement

Opinii