Vrei să călătorești de pe canapea? 5 site-uri gratuite care te pot duce oriunde

Știm că și tu te-ai săturat de izolarea globală. Majoritatea oamenilor nu au avut ocazia să călătorească în ultimul an. Însă, în 2021, abilitatea de a ne adapta a trecut la alte niveluri. Acum nu mai trebuie să plătești un pumn de bani pentru hoteluri sau bilete de avion ca să vezi lumea. Poți vizita Australia, Peru sau Norvegia chiar de la tine de acasă. Tot de ce ai nevoie este o conexiune bună la internet. Îți alegi un oraș, îți alegi stația de radio, și savurezi.

Drive & Listen

Pe această platformă poți „conduce” pe străzile marelor orașe din întreaga lume, ascultând stațiile locale de radio. Experiența de a conduce este una cu totul deosebită, iar dacă mai ești pe străzile unui oraș pe care visezi să-l vizitezi, este, într-adevăr, o situație de „win-win”.

City Walks

Dacă îți plac plimbările mai mult decât condusul, există o soluție și pentru tine. Platforma City Walks îți oferă posibilitatea să te plimbi pe străzile și ulicioarele pe care nu ai fi avut acces cu mașina.

Outside Simulator

Site-ul funcționează pe același principiu: accesezi, alegi orașul și te plimbi. Spre deosebire de celelalte două aplicații, pe acest site poți merge și la plimbări departe de  zonele turistice, prin parcuri, păduri, fără a vedea măcar un om în jur. 

ThereSilient

Acest site este pentru cei cărora le place să urmărească și să observe ce se întâmplă în jurul lor și în întreaga lume. Acum, poți vedea aceste locuri prin camerele web amplasate prin diferite orașe.

WorldCams

Iar dacă, în general, îți plac gările, să urmărești întâlnirile și despărțirile de acolo, poți chiar să tragi cu ochiul live la sosirile și plecările de trenuri din orașele lumii.

I miss my bar

Drept bonus, îți povestim și despre site-ul care îți permite să creezi propriul bar unde ai fost cândva și ți-a plăcut mult sau la care visezi de ani de zile. Poți invita oameni, poți servi băuturi, și chiar poți face să plouă și să urmărești cum picăturile de ploaie se preling pe fereastră.

Studentă la jurnalism în Cluj, a înțeles că mai bună învățătură decât practica nu există și nici mai bună redacție decât Moldova.org nu-i. Și da, chiar o cheamă Eugenia Wetz și are origini poloneze.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.