O școală online pentru elevii interesați de tehnologiile digitale a fost lansată astăzi

Tinerii liceeni care doresc să aplice tehnologiile digitale pentru a dezvolta o afacere cu impact național sau global o pot face în cadrul unei școli online. Este vorba despre pre-acceleratorul online Startup School, din cadrul Dreamups, care a fost lansat astăzi, LIVE pe paginile de Facebook Dreamups și Startup School.

Pre-acceleratorul Startup School este unicul program educațional despre antreprenoriat tehnologic destinat tinerilor liceeni din Republica Moldova. Tinerii vor învăța cum să aplice tehnologiile digitale pentru a dezvolta o afacere cu impact național sau global. Lecții interactive, simularea creării unui startup scalabil, accesul la mentori și antreprenori de succes sunt doar câteva elemente din program. Startup School folosește platforma proprie de e-learning, UpFactory, unde tinerii vor lucra la sarcinile practice care vor fi revizuite de mentorii programului. Startup School își propune popularizarea inovației, modelelor de business scalabile și crearea afacerilor cu misiune în rândul tinerilor.

Timp de 2 luni tinerii vor trece prin 8 module unde vor învăța de la cum să găsească o idee de afacere, clienți, marketing și branding, până la cum să lansezi afacerea pe piață. În Startup School vor primi suportul la peste 25 de mentori și experți, lecții live, sesiuni de mentorat, lucru în echipe și peste 100 de sarcini practice de realizat.

Pentru cine este acest program?

  • Dorești să-ți dezvolți abilitățile antreprenoriale;
  • Vrei să afli mai multe despre start-up-uri scalabile;
    Ai o idee de afacere, dar încă nu ai implementat-o;
  • Nu ai o idee de afacere dar ai dori să dezvolți una.

Cum funcționează programul?

  • Participă la lecții live și de pitching cu experții;
  • Studiază resursele programului de pre-accelerare și completează sarcinile propuse online;
  • Plasează-le pe platforma online și primește feedback de la mentori;
  • Participă la sesiuni individuale de mentorat cu experți și mentori;
  • Participă la ședințe de lucru cu echipa.

Ce vei obține dacă te înscrii în Startup School?

  • Programul este structurat în 8 module esențiale pentru a dezvolta un startup scalabil de succes: vei învață totul despre start-up-uri scalabile, de la cum să găsești o idee potrivită, un model de business viabil până la cum să faci marketing și să lansezi afacerea;
  • Vei interacționa cu mentori, experți și membri a unei comunități extinse de anreprenori și specialiști în domeniu;
  • Vei avea acces la sute de resurse și materiale educaționale relevante;
  • Vei avea posibilitatea să lucrezi în grup cu alți participanți în program.

Programul durează 2 luni și are o taxă de înscriere de doar 25$. Perioada programului este 2 noiembrie – 22 decembrie.

Aplicările sunt deschise până pe 25 Octombrie.

Formularul de aplicare la program îl găsești aici. Pentru a afla mai multe detalii despre program, accesează startupschool.md sau pagina de Facebook Startup School.

Startup School este organizat de acceleratorul de inovație și antreprenoriat Dreamups, partener general Orange Systems, cu suportul EFSE Entrepreneurship Academy.

Lucrez în jurnalism din 2012 și am învățat meseria din practică, pe teren. Am preluat Moldova.org în calitate de manageră în 2016 și de atunci am reușit nu doar să creștem echipa, ci și să transformăm radical forma și menirea redacției. Mă mândresc cu o echipă feministă, care ține pasul cu trendurile internaționale, practicând jurnalismul constructiv și de soluții. Depun efort pentru ca Moldova.org să se asocieze și colaboreze cu organizații de la noi și internaționale, care împărtășesc aceleași valori. Asta pentru că noi facem mai mult decât jurnalism, noi construim o comunitate.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.