Cât va plăti fiecare dintre noi în bugetul public?

Parlamentul Republicii Moldova a votat, în ședința de vineri, 15 decembrie, Legea bugetului de stat pentru anul 2018, în lectură finală. Documentul a fost susținut de 55 de deputați. Veniturile Bugetului de stat sunt estimate la 36,62 miliarde lei, cu o creștere de 8,4% comparativ cu anul 2017, iar cheltuielile – la 41,33 miliarde lei, cu o creștere de 9,4% față de cele prevăzute pentru 2017. Deficitul bugetului de stat pe anul următor se estimează la 4,71 miliarde lei.

Cum ajung banii noştri la guvernanți și cum facem noi ca ei să ajungă acolo unde ne dorim? Ne privește sau nu legea bugetului? 19 mii de lei, cât va plăti fiecare dintre noi la bugetul public național, este mult sau puțin? Care sunt prioritățile Republicii Moldova pentru 2018? În care domeniu au fost reduse investițiile? Unde au crescut? La aceste întrebări răspunde Dumitru Budianschi, Director Program „Sectorul public: economie, finanțe, management”, în cadrul Centrului analitic independent Expert-Grup.

Lucrez în jurnalism din 2012 și am învățat meseria din practică, pe teren. Am preluat Moldova.org în calitate de manageră în 2016 și de atunci am reușit nu doar să creștem echipa, ci și să transformăm radical forma și menirea redacției. Mă mândresc cu o echipă feministă, care ține pasul cu trendurile internaționale, practicând jurnalismul constructiv și de soluții. Depun efort pentru ca Moldova.org să se asocieze și colaboreze cu organizații de la noi și internaționale, care împărtășesc aceleași valori. Asta pentru că noi facem mai mult decât jurnalism, noi construim o comunitate.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare