Connect with us

Justiție

Un șofer, condamnat la 5 ani de închisoare. A accidentat mortal o femeie şi fetiţa acesteia de 7 ani în satul Codru Nou

Publicat

pe

Procurorii au obţinut o sentinţă mai aspră pentru bărbatul, care în vara anului trecut, a accidentat mortal, pe o trecere de pietoni, o femeie şi fiica acesteia.

Procurorii au demonstrat că, în august 2016, deplasându-se la volanul unui Mercedes cu o viteză excesivă, în apropiere de satul Codru Nou, raionul Teleneşti, inculpatul a tamponat o femeie, care traversa împreună cu fiica sa minoră, strada pe o zebră. Impactul a fost atât de puternic, încât victimele, de 29 şi, respectiv, 7 ani au decedat pe loc.

În luna iunie curent, instanţa de fond i-a aplicat inculpatului o pedeapsă non privativă de libertate, cu încasarea de la acesta, în beneficiul succesorului părţii vătămate, a sumei de 642 mii lei cu titlu de prejudiciu moral şi material.

Procurorii au contestat sentinţa pe motivul blândeţii pedepsei. Astfel, prin decizia Curţii de Apel Chişinău, inculpatul, în vârstă de 37 de ani, a fost condamnat la 5 ani de închisoare, cu executare, şi cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de 5 ani.

Decizia este cu drept de atac.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Justiție

Cinci persoane, condamnate la 64 de ani. Au răpit un bărbat, l-au snopit în bătaie şi l-au dus la cimitir să-şi sape groapa

Publicat

pe

De către

Cinci locuitori ai municipiului Bălţi au fost condamnaţi în total la 64 de ani şi 6 luni închisoare, după ce au răpit un bărbat, l-au snopit în bătaie şi l-au dus la cimitir să-şi sape groapa. Inculpaţii au primit 15, 14, 13, 12 şi, respectiv, 10 ani şi 6 luni închisoare, după ce Procuratura municipiului Bălţi le-a demonstrat vinovăţia.

Potrivit probelor, în seara zilei de 19 decembrie 2016, aflându-se într-un local din municipiul Bălţi, inculpaţii l-au lovit crunt pe un bărbat, după care l-au răpit, l-au urcat în portbagajul automobilului şi l-au transportat la domiciliul mamei unuia dintre agresori, cu care victima a concubinat o vreme.

În continuare, inculpaţii l-au impus pe bărbat să-şi ceară scuze de la femeie pentru neplăcerile pe care acesta i le-ar fi creat în trecut. La refuzul bărbatului, agresorii l-au urcat iarăşi în portbagaj şi l-au transportat la cimitirul orăşenesc.

Acolo, inculpaţii au scos victima din maşină, au bătut-o, i-au sustras hainele şi banii, după care, ameninţînd-o cu o armă de foc, au impus-o să-şi sape groapa. Într-un moment de neatenţie, bărbatul a reuşit să fugă, cerând ajutor de la angajaţii unei benzinării din apropiere.

Potrivit concluziei medico-legale, în rezultatul loviturilor primite, victima a suferit traumă toraco-abdominală cu multiple echimoze şi excoriaţii ale corpului, fracturi a coastelor, ruptură de intestine, care sunt periculoase pentru viaţă şi sănătate şi se califică ca vătămări corporale grave a integrităţii corporale.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

Citește mai departe

Justiție

S-a deplasat la un accident rutier, dar a pretins bani de la şoferul beat. Un polițist, trimis în judecată

Publicat

pe

De către

Un inspector al Secţiei Supraveghere Transport şi Circulaţie Rutieră al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău va compărea în instanţa de judecată pentru mai multe capete de acuzare, printre care: corupere pasivă, trafic de influență, abuz de serviciu și păstrarea ilegală a munițiilor.

Potrivit Procuraturii anticorupţie, în septembrie 2014, inspectorul s-a deplasat la faţa locului unui accident rutier din capitală, unde a pretins şi primit de la şoferul, care se afla în stare de ebrietate, 50 de euro pentru a întreprinde acţiuni în vederea evitării tragerii la răspundere penală a ultimului.

Deoarece acțiunile inspectorului erau declarative, dosarul referitor la accidentul rutier a fost transmis spre examinare altui colaborator de poliție.

În continuare acțiunilor sale infracționale, inspectorul, a mai pretins suplimentar de la şofer 1000 de euro pentru a influenţa colegul de serviciu, responsabil de caz, să nu pornească dosar penal pe numele şoferului, bani pe care i-a primit mai târziu, sub controlul organului de urmărire penală.

În cadrul urmăririi penale s-a mai constatat că, în perioada anilor 2007 – 2014, inspectorul, primind spre examinare materialele privind comiterea a trei accidente rutiere, a propus procurorilor refuzul în pornirea urmăririlor penale.

Deşi procurorii au respins propunerea și au restituit materialele pentru pornirea urmăririi penale, poliţistul nu a urmat indicaţiile procurorilor şi nu a dispus pornirea urmăririi penale, tăinuind infracțiunile pentru a nu avea în gestiune un număr mare de cauze penale nesoluţionate.

Toate materialele menționate supra au fost depistate în cadrul percheziţiilor la domiciliul inculpatului, împreună cu două cartuşe de vânătoare, păstrate ilegal.

Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat cauza penală de învinuire a poliţistului instanţei de judecată, iar dacă va fi recunoscut vinovat de cele incriminate, inculpatul riscă până la 5 ani închisoare, precum și poate fi obligat să recupereze cheltuielile judiciare în valoare de 2886 lei.

Citește mai departe

Justiție

Primarul de Drepcăuţi, trimis în judecată. A pretins de la un om de afaceri 50 % din firma agricolă pe care acesta o deţinea

Publicat

pe

De către

Primarul satului Drepcăuţi, raionul Briceni, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, după ce a pretins de la un om de afaceri ucrainean 50 % din capitalul statutar al firmei agricole pe care acesta o deţinea.

Potrivit rechizitoriului, acesta este acuzat că, în cursul anului 2015, activând în calitate de primar al satului Drepcăuţi raionul Briceni, a pretins de la un om de afaceri ucrainean 50 la sută din capitalul statutar al firmei agricole pe care acesta o deţinea sau dreptul de folosinţă asupra terenurilor arabile cu suprafaţa de 688 ha, arendate de către acest agent economic de la locuitorii satului Drepcăuţi.

În schimbul acestor bunuri şi avantaje, primarul susţinea că poate influenţa anumite persoane cu demnitate publică pentru favorizarea intereselor respectivului agent economic în cadrul examinării litigiilor civile şi proceselor penale în care era atras. În caz contrar, primarului, potrivit afirmaţiilor acestuia, va interveni pentru ca litigiile să fie soluţionate în defavoarea firmei acestuia.

Pentru aceste acţiuni, legislaţia prevede amendă în mărime de la 2000 la 3000 unităţi convenţionale sau închisoare de pînă la 5 ani, precum şi poate fi obligat să recupereze cheltuielile judiciare în valoare de 12935 lei

Citește mai departe
Advertisement Enter ad code here

Ultimele Știri

Justiție1 minut în urmă

Un șofer, condamnat la 5 ani de închisoare. A accidentat mortal o femeie şi fetiţa acesteia de 7 ani în satul Codru Nou

Procurorii au obţinut o sentinţă mai aspră pentru bărbatul, care în vara anului trecut, a accidentat mortal, pe o trecere...

Externe33 de minute în urmă

300 de cravate au fost agățate pe gardul guvernului din Kosovo. Iată motivul

Militanţi ai societăţii civile din Kosovo au agăţat marţi 300 de cravate de grilajul din faţa clădirii guvernului, pentru a...

Social44 de minute în urmă

Trei tineri, reținuți. Vindeau droguri într-un local din sectorul Ciocana// VIDEO

Valoarea totală a stupefiantelor sechestrate și scoase din circuitul ilicit este de aproximativ 80 000 lei,

Economie60 de minute în urmă

Igor Dodon i-a solicitat şefului Gazprom o reducere de 10-15 % pentru gazul livrat în Moldova

Președinte Igor Dodon i-a solicitat şefului companiei Gazprom Alexei Miller o reducere de 10-15 % pentru gazul livrat în Moldova,...

Externe4 ore în urmă

Un copil către Putin: La televizor arătați mai bine

Moment mai puțin obișnuit pentru președintele rus Vladimir Putin. Aceasta după ce ieri a avut de răspuns la întrebările copiilor...

Externe5 ore în urmă

O femeie a fost condamnată la trei ani de închisoare, deoarece avea analgezice în bagaj

O femeie, în vârstă de 33 de ani, a fost arestată în Egipt, după ce autoritățile au descoperit că avea...

Politică5 ore în urmă

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Vladimir Putin, la Moscova. Despre ce au discutat

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu liderul de la Kremlin Vladimir Putin, în cadrul summit-ului neformal al CSI,...

Advertisement

Opinii