2015: Peste o mie de antrenamente și exerciții militare rusești au avut loc pe teritoriul Moldovei

Peste 1000 de antrenamente și exerciții militare rusești au avut loc în 2015 în estul Republicii Moldova, transmite șeful serviciului de presă al Comandamentului militar de vest, responsabil de asigurarea funcționalității Grupului operațional al Forțelor de pacificare ale Federației Ruse în regiunea transnistreană, colonelul Igor Mughin pentru RIA Novosti.

La fel, au avut loc peste 400 de trageri din armă de calibru mic și mare, iar ofițerii au fost implicați în  simularea nimicirii inamicilor în teren, de mânuire a tehnicii blindate, lichidarea consecințelor radioactive, etc.

Mughin susține că soldații ruși din Transnistria au utilizat cu 15% mai multe muniții decât în anul 2014. În schimb, dânsul afirmă că “a crescut spiritul militar al celor 402 de militari ruși cu cca 20% față de 2014”.

Aceeași sursă anunță că soldații ruși au participat la exerciții militare de combatere a terorismului, acțiunilor subversive de lichidare a sabotajului, de nimicire a grupărilor armate extremiste, etc.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare