“Super-soldații”sovietici(VIDEO)

De Paula Munteanu/ Chişinău / Moldova.ORG/ — Nu e pentru prima dată când se readuce în lumină idea conform căreia, sovieticii lucrau asupra unor proiecte secrete care presupuneau crearea unor soldați-roboți.

De data acesta, este vorba de Jeff Strasberg, un istoric american, care vorbește în unul din volumele sale despre un proiect secret din Uniunea Sovietica, intitulat “super-soldați”.

Ideea constă în implantarea unor electrozi în creier, care aveau ca scop anihilarea centrului durerii, astfel încât soldații nu puteau fi opriti în timpul luptei. În același timp, unele oase li se înlocuiau cu altele, de titan, pentru a fi mai rezistenți în fața gloanțelor și a obuzelor.

Conform datelor oferite de istoric, în acest experiment au participat circa 300 de tineri soldați, care au semnat inițial un contract, conform căruia trebuiau să plătească cu viața în cazul unei scurgeri de informație.

La începutul războiului, chiar în prima zi, 150 din ei au fost distruși, deoarece clădirea unde au fost adăpostiți a fost distrusă de artileria germană, restul 150 rămânând în luptă însă.

În 1945, aliații SUA au capturat în Germania un fost spital, unde s-au descoperit minim 20 cadavre ale acestor soldați.

Ei au fost recunoscuți în urma autopsiei, unde s-au descoperit oasele din oțel, cu toate că există și versiunea conform căreia aceștia nu fac parte din grupul celor 300 de soldați, oasele lor fiind înlocuite cu proteze pe parcursul războiului din cauza rănilor.

Totuși, nu este pentru prima dată în istorie, și cu siguranță nici ultima, când se încearcă o evoluare a armamentului uman. În timp ce naziștii își “alimentau” soldații cu droguri, sovieticii le înlocuiau oasele cu proteze și le anihilau durerea cu electrozi, americanii încearcă să îmbine oamenii și tehnologia, creând astfel tot felul de schelete externe pentru soldați, care le-ar da o putere neimaginabila și o rezistență pe măsură.

Cert este că această industie va evolua inevitabil, întreabarea este doar când vor fi puse în aplicație monstroasele creații?!

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare