De la pasiune pentru automatizare la co-fondatorul startup-ului Audit Confirm. Cunoaște istoria lui Denis Bradu alumnus al programului Business Campus

Mă numesc Denis, sunt co-fondator al startup-ului Audit Confirm pe care l-am creat împreună cu co-fondatorul meu, Cristian Preguza.

Oamenii trebuie să facă doar lucruri importante

Oamenii ar trebui să se ocupe doar de lucruri cu adevărat importante, iar sarcinile manuale ar trebui să fie efectuate de roboți sau alte tehnologii. Această viziune a fost sursa inspirației pentru a începe implementarea.

Cu o experiență de peste 3 ani în audit, implementez frecvent soluții de automatizare pentru a reduce volumul de muncă atât pentru mine, cât și pentru colegii mei. Observând că unele sarcini din audit pot fi delegate roboților și inteligenței artificiale, am aplicat la Business Campus pentru a dezvolta o soluție care să abordeze această problemă.

Participarea la program a fost valoroasă, etapa online mi-a oferit flexibilitate în rutina zilnică, am creat conexiuni cu ceilalți participanți și am primit feedback de la mentorii Business Campus, avansând în etapa a doua, bootcamp-ul offline la Orange Digital Center.

De la idee la pitch deck și grant câștigat

Deși început programul Business Campus practic de la zero, utilizând un fișier Excel pentru a genera automat drafturi de e-mail pe baza ID-ului documentului. La bootcamp-ul offline, în doar 3 zile, am dezvoltat un script, un site, am desfășurat sondaje, am expediat e-mailuri și am reușit să convingem pe cineva să colaboreze, astfel am reușit să validăm ideea.

Soluția pe care am dezvoltat-o este Audit Confirm, o platformă care simplifică procesul de confirmare a datelor în audit prin vizualizarea documentelor și analiza sau trimiterea unei scrisori de confirmare către terți. Prin automatizarea cu Robotic WorkFlows și AI, conectăm bazele de date și extragem automat informațiile necesare.

Am stins ecranul în loc să schimb slide-urile

 

Am început pitch-ul cu o greșeală: am stins ecranul în loc să schimb slide-urile, deși intenționam să evităm astfel de situații.

Apoi, m-am relaxat și am prezentat sincer, fără grabă. Deși am inclus multe în prezentare, am reușit să expunem doar cât am putut. Cred că oamenii devin mai sinceri și autentici după o greșeală, simțind că nu mai au nimic de pierdut. Uneori trebuie să greșești pentru a câștiga.

În timp ce așteptam rezultatele de la juriu, să fiu sincer, nu am simțit stres gândindu-ne cine ar putea câștiga. A fost un moment de liniște în care pur și simplu așteptam. Totuși, când am auzit rezultatele, am fost copleșiți de o varietate de emoții.

A fost o surpriză totală

 

Sentimentul în care munca ta este recunoscută, fie de juriu sau chiar de univers, este minunat. Recomand cu căldură tuturor să depună eforturile necesare pentru a câștiga. Intenționăm să investim grantul de 50.000 lei în dezvoltarea software-ului, branding, marketing, hosting și licențe.

Pentru a îmbunătăți rezultatele Audit Confirm, ne propunem să obținem date financiare de la companii prin dezvoltarea unor relații de încredere cu partenerii și prin achiziționarea unei licențe pentru software-ul 1C.

Conectarea la date va fi realizată exclusiv prin intermediul acestei licențe, pe piața europeană, vom utiliza Saga, o aplicație de contabilitate din România.

Vom aloca resurse pentru a îmbunătăți chat-ul tehnic și a simplifica interfața de încărcare a datelor pentru clienți. După 7 interviuri și chestionare cu auditori și contabili, ne concentrăm pe identificarea exactă a problemelor și evitarea erorilor în dezvoltarea startup-ului.

Urmează să implementăm idei inovatoare în cadrul MVP și să extindem rețeaua de furnizori și clienți pentru un avantaj competitiv.

Un startup necesită încredere, dedicare și pasiune. Sfatul esențial este să te implici într-o inițiativă cu adevărat importantă și să nu te concentrezi doar pe aspectul financiar.

Denis Bradu este unul din cei 10 câștigători ai programului național de antreprenoriat Business Campus, lansat de Fundația Orange în parteneriat cu Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, implementat de Acceleratorul de Inovații și Antreprenoriat Dreamups, sub umbrela Orange Digital Center.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.